Start » Nieuws » Schrijfwedstrijd 'Weg' gaat van start: win het boek van Jowi Schmitz

Schrijfwedstrijd 'Weg' gaat van start: win het boek van Jowi Schmitz

17 September 2019

WegNaar aanleiding van de schrijfdag van 15 september, is er voor liefhebbers een schrijfwedstrijd. Het thema van de wedstrijd is ‘weg’, naar het gelijknamige boek van Jowi Schmitz. Zij gaf zondag een inspirerende workshop. De drie winnaars van de schrijfwedstrijd winnen het boek. De opdracht luidt als volgt:

Jouw hoofdpersoon loopt weg. Er is namelijk iets heftigs gebeurd, en je personage kan niet langer blijven waar hij/zij is. Let op: de heftige gebeurtenis hoeft niet per se iets te zijn dat jouw hoofdpersonage heeft gedaan. Het kan ook een gevoel zijn, of iets dat hem of haar is overkomen. Verplicht zijn: een kop, een staart en een limiet van maximaal 750 woorden. Het verhaal zal beoordeeld worden door de jury bestaande uit Frank Noë en Jowi Schmitz.

De deadline van de wedstrijd is 7 oktober. De winnaar zal bekendgemaakt worden op 14 oktober, op Schrijven Online. Je kunt jouw verhaal insturen via het online wedstrijdformulier van Schrijven Online

‘Weg’ van Jowi Schmitz volgt het verhaal van Anna. Een jonge wegloper die besluit naar Barcelona te liften. Daar ontmoet ze Barry en ontdekt ze de wereld van de straat. De hitte, het gebrek aan geld en de vrijheid van de havelozen. In dit boek transformeert een weglopertje tot een dappere uitbijter, die weet hoe ze verder moet en waar ze vandaan komt.

 Foto: Pixabay

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Spreker Schrijfdag: Jowi Schmitz
- De 5 leukste schrijfwedstrijden van deze zomer
- De leukste schrijfwedstrijden van september en oktober
- Schrijfwedstrijden: winnen is verliezen
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!