Afbeelding

Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #7

Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #7Een maand lang, elke week op maandag, woensdag en vrijdag publiceren we drie schrijfoefeningen van 5 verschillende schrijfcoaches (Corrie Gramser, Maria van Deutekom, Christel Cosijn, Lia Hesemans en Inanna van den Berg) om in conditie te komen.

Het Driestappenverhaal van schrijfcoach Christel Cosijn

Als schrijfcoach knijp ik graag tot het zweet uit je pen komt. In de tropen heb je natuurlijk wat minder haast, daarom kijk ik tot half februari regelmatig op SOL of er nog verlate inzendingen zijn voor het Driestappenverhaal. Neem ter inspiratie een lekkere duik in ‘Tips uit het geheim van de Schrijver van Renate Dorrestein’. Dit gratis e-book vind je op onze nieuwe website: www.bigbangexpress.com.

Opdracht #7 – Personage Cosijn & Co.

Je hebt gesolliciteerd bij detectivebureau Cosijn & Co en krijgt 3 proefopdrachten.

Opdracht 1

Je krijgt een enveloppe met een  foto van een vrouw en een brief met de opdracht: Vind deze vrouw en vertel in telegramstijl alles wat je over haar weet. (Uiterlijk, burgerlijke staat, kinderen, opleiding, werk, woonplaats, adres, uitgaan, shoppen, vakantieaffaires,…). 

Omdat je deze baan super graag wilt, sloof je je erg uit. Behalve de gebruikelijke Facebookinformatie weet je ook iets te melden over haar zwakke plek; datgene wat haar het aller dierbaarst is, waar niemand aan mag komen. En je weet waar ze absoluut niet tegen kan. Bovendien doe je een ontdekking die jou mateloos intrigeert: ze bewaart een boek onder haar matras waarin ze bepaalde passages heeft onderstreept.

De naam van de vrouw is tevens de titel van deze eerste opdracht. Breng haar tot leven. Maximaal 500 woorden.

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Christel Cosijn en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo in zijn werking:

  • Klik op deze link
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Bron

www.schrijvenonline.org/forums/themaforums/januari-schrijfmaand

Techniek