Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #4

Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #4Een maand lang, elke week op maandag, woensdag en vrijdag publiceren we drie schrijfoefeningen van 5 verschillende schrijfcoaches (Corrie Gramser, Maria van Deutekom, Christel Cosijn, Lia Hesemans en Inanna van den Berg) om in conditie te komen.

Storytelling met schrijfcoach Maria van Deutekom - Verhalenhuis.nl 

Deze week maak je kennis met Creative Storytelling: verhalen over een verzonnen werkelijkheid met personages die van alles meemaken. Verhalen om verteld te worden in een kring van toehoorders. Verhalen die je meenemen in een andere wereld.

Opdracht #4 – Inspiratie

Ik heb geen inspiratie” is een veel gehoorde klacht van schrijvers. Je kunt inspiratie putten uit je eigen ervaringen of je fantasie gebruiken. Er zijn schrijvers die om 9 uur aan hun bureau gaan zitten en niet opstaan voor er een verhaal uitrolt. Je kunt je fantasie ook van buitenaf stimuleren. Loop door je huis en kijk met nieuwe ogen naar alle voorwerpen die je ziet. Kies er een uit die je aantrekt, afstoot, of nieuwsgierig maakt.

Schrijf een kort verhaal van 250 woorden ( ca. ½ A4) waarin het voorwerp een centrale rol  speelt. Zorg dat wat jou“ triggert ” in het voorwerp overkomt in het verhaal, zonder dat met zoveel woorden te zeggen.

Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #4Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Maria van Deutekom en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo in zijn werking:

  • Klik op deze link
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Maria van Deutekom is van huis uit docent Nederlands en Drama en actief als storyteller en theaterregisseur. Als storyteller schrijft ze toneelstukken en verhalen en laat die klinken voor publiek. Ze stimuleert anderen tot schrijven bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten als docent “Creërend Schrijven ”.

Voor wie geen genoeg krijgt van verhalen

Kun je geen genoeg krijgen van Storytelling? Kom 25 januari, 8 maart of 29 maart 2015  luisteren naar de muzikale vertelvoorstelling “Klinkende Verhalen ”. Of volg de Workshop Creative Storytelling en maak kennis met het verzinnen, schrijven en vertellen van verhalen. Meer info op www.verhalenhuis.nl

Bron

www.schrijvenonline.org

Techniek