Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #1

Schrijf je fit met Januari schrijfmaand – opdracht #1Wegens groot succes vorig jaar, starten wij dit jaar opnieuw met de Januari Schrijfmaand. Een maand lang, elke week op maandag, woensdag en vrijdag publiceren we drie schrijfoefeningen van 5 verschillende schrijfcoaches (Corrie Gramser, Maria van Deutekom, Christel Cosijn, Lia Hesemans en Inanna van den Berg) om in conditie te komen.

Naar binnen schrijven met schrijfcoach Corrie Gramser - Zinexprez

Met je teksten kun je proberen de lezer iets te laten beleven of duidelijk te maken. Je kunt je teksten echter ook gebruiken om dingen bij jezelf te helpen ontdekken. Je schrijft jezelf dan als het ware een weg naar binnen. De komende drie schrijfopdrachten van deze week helpen je om meer duidelijkheid te krijgen over wie jij bent en over de omstandigheden die jij nodig hebt om lekker te kunnen schrijven. 

Opdracht #1 – De koffer

Je wilt op reis naar een plek waar je heerlijk kunt schrijven. Je weet niet zeker of je terug komt. Je koffer staat klaar en behalve de noodzakelijke spullen (tandenborstel, kleding, e.d.) is er plaats om drie voorwerpen mee te nemen.
Schrijf een tekst van 250 woorden (circa ½ A4) waarin je beschrijft welke drie voorwerpen je meeneemt en waarom die zo belangrijk voor je zijn.
Sluit je tekst af door onderstaande zin over te schrijven en aan te vullen met maximaal drie regels tekst.
“Als ik mijn drie voorwerpen achter zou moeten laten dan…”

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Corrie Gramser en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo in zijn werking:

  • Klik op deze link
  • Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op 'Bewaren'
  • Wacht op feedback of geef eventueel feedback op andere verhalen.

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Voor als je de smaak te pakken hebt

Heb je de smaak van het ‘naar binnen schrijven’ te pakken en wil je ook na de schrijfmaand daarmee verder? Neem dan deel aan het tweewekelijkse schrijfcafé van Corrie Gramser in Hilversum. Ook voor een Schrijfcafé bij jou in de buurt vind je op haar website meer informatie. Kijk daarvoor op www.zinexprez.nl/schrijfcafe/index.html

Naast de januari schrijfmaand kun je in januari ook meedoen met de wekelijkse schrijfopdracht. Zie hier.

Genoeg opdrachten dus om een goede start te maken van jouw schrijfjaar.

Bron

http://schrijvenonline.org/forum/themaforums/januari-schrijfmaand

Techniek