Afbeelding

Poëzie schrijven met deze 5 artikelen

Pixabay.com

Schrijf eens een gedicht met deze 5 artikelen

Wil jij krachtige beelden scheppen, je emoties op papier verwerken of lekker spelen met taal? Deze 5 artikelen geven je tips en ideeën om jouw eigen gedichten te schrijven.


1. Negen tips om een gedicht te schrijven

Hoe schep je een sterk beeld dat tot de verbeelding van jouw lezers spreekt? En hoe vermijd je een cliché of te sentimenteel gedicht? Deze tips en meer vind je in dit artikel.

2. Schrijftips voor pakkende poëzie

Met toegankelijke voorbeelden laat dit artikel zien hoe je pakkende poëzie schrijft. Het scheppen van beelden komt weer langs, maar ook hoe je voorspelbaarheid in jouw gedicht voorkomt.

3. Zo breek je de zinnen in je gedicht af

In gedichten lopen zinnen vaak door over verschillende regels. Soms worden ze afgebroken op natuurlijke plekken; soms juist op een onverwacht moment midden in de zin. Hoe weet je wat de geschikte plekken zijn in jouw gedicht? Je leest het hier.

4. DIY Fotodichten: hoe schrijf je een gedicht bij een foto?

Hoe kijk je écht goed naar een foto? Deze blog geeft je tips voor het schrijven van een fotogedicht, maar veel van de tips zijn ook breder toepasbaar.

5. Poëzieweek: 5 dichtvormen om uit te proberen

Zoek je naar de dichtvorm die het beste bij jou past, of wil je juist met verschillende vormen experimenteren? In dit artikel lichten we 5 dichtvormen uit die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren dichters.

Wil je nog meer dichtvormen verkennen? In ons poëziedossier staan nog een heleboel andere vormen uitgelicht, van het traditionele sonnet tot het moderne stiftgedicht.