Afbeelding

Beeld Shutterstock

Poëzieweek 2014 – Opdracht #3

De derde schrijfopdracht voor de Poëzieweek.Vandaag is de laatste dag van de Poëzieweek 2014 en daarom plaatsen wij de derde en laatste poëzieopdracht. Dicht mee en ontvang gratis feedback!

Poëzieweek op Schrijven Online

Onze stagiaire en dichteres Myra-Lot Perrenet heeft drie poëzieopdrachten samengesteld die je in de Poëzieweek (30 januari tot en met 5 februari) op het forum van Schrijven Online kunt maken. Perrenet geeft feedback op de ingezonden gedichten. Lees hier de derde opdracht.

Opdracht 3 – Verzin een nieuw woord

Door Myra-Lot Perrenet
Taal is in ontwikkeling, er worden steeds weer nieuwe woorden bedacht. Een nieuw woord kan ook de basis vormen van een gedicht.

Bedenk zelf een nieuw woord dat tot de verbeelding spreekt. Dit kan een werkwoord zijn, maar ook een bijvoeglijk naamwoord. Misschien haal je inspiratie uit de krant of gebruikte je als kind wel een woord dat eigenlijk niet bestond. Schrijf een gedicht waarin dit woord voorkomt. De betekenis van het woord moet duidelijk worden zonder dat je de kale definitie ervan opschrijft. Het gedicht mag niet langer zijn dan tien regels, verder is de versvorm vrij.

Online publiceren en feedback

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het gedicht publiceren op een speciaal onderdeel van het forum van Schrijven Online. Daar kunnen Myra-Lot Perrenet en andere deelnemers feedback geven op jouw gedicht. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link.
  • Klik op 'Plaats nieuw forumonderwerp' en voer jouw gedicht in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere gedichten in het subforum.
  • Feedback geven op voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om gedichten op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/poezieweek-schrijfopdrachten/121072

Techniek