Afbeelding

Bron Pexels

Overzicht literair nieuws week 25

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Bestverkochte spannende boek bekendgemaakt

Jaarlijks wordt tijdens de Spannende Boeken Weken bekendgemaakt welk spannende boek het afgelopen jaar in Nederland het meest verkocht werd. Het boek Gespleten van Karin Slaughter blijkt de ‘bestverkochte Spannende Boeken Top 60’ aan te voeren. Ook werd onthuld dat het boek Huidpijn van Saskia Noort het meest uitgeleende spannende boek is van het afgelopen jaar.

Bron: CPNB

Festival Nieuwe Types: toekomst van de literatuur

Van 27 tot en met 29 juni vindt in Arnhem de vijfde editie van het literaire festival Nieuwe Types plaats. Het festival onderzoekt drie dagen lang ‘de toekomst van de literatuur’ en vestigt de aandacht op ‘nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen’. Onder anderen de schrijvers Maartje Wortel, Maxim Februari en schrijver/muzikant Frino leveren een bijdrage aan het festival. Het programma bestaat uit interviews, performances en voordrachten. Ook wordt de Nieuwe Types Afstudeerprijs uitgereikt aan het beste literaire afstudeerwerk van een Nederlandse of Vlaamse schrijfopleiding. Klik hier voor meer informatie.

Jongeren prijzen poëzie Ted van Lieshout en Roelof ten Napel

Op de slotavond van het festival Poetry International in Rotterdam zijn door de School der Poëzie twee prijzen uitgereikt. De Poëzie Community van de School der Poëzie verkoos Ze gaan er met je neus vandoor van Ted van Lieshout. Jongeren van scholen in Rotterdam, Gent, Antwerpen en Amsterdam deden mee aan workshops van de School der Poëzie. Zij inspireerden hun eigen gedichten op de gedichten van zes genomineerde dichtbundels. Deze jongeren kozen Het woedeboek van Roelof ten Napel uit als winnende dichtbundel ‘omdat het over woede gaat én over liefde’.

Bron: Tzum

I.M. van Connie Palmen wordt televisieserie

De roman I.M. van Connie Palmen over haar relatie met de journalist Ischa Meijer wordt verfilmd tot een televisieserie. Michiel van Erp, die eerder de serie Ramses over de zanger Ramses Shaffy regisseerde, zal ook bij deze serie de regie hebben. De rollen van Connie Palmen en Ischa Meijer worden vertolkt door respectievelijk Wende Snijders en Ramsey Nasr. Palmen laat weten vertrouwen te hebben in Van Erp als regisseur. Naar verwachting zendt de NPO de serie in 2020 uit.

Bron: NU.nl