Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws week 23

Overzicht literair nieuws week 23

5 Juni 2019

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Spannende Boeken Weken 2019 zijn van start

Van 1 tot en met 21 juni vinden door heel Nederland de Spannende Boeken Weken plaats. De weken worden door het CPNB georganiseerd om mensen te stimuleren in hun zomervakantie boeken te lezen. Omdat ‘spanning’ het bestverkochte boekengenre is, staat de campagne in het teken van spannende verhalen. Bij besteding vanaf € 12,50 aan Nederlandstalige boeken ontvang je het geschenkboek Dolores Dolly Poppedijn van Thomas Olde Heuvelt.

Bron: Boekennieuws

BookSpot Gouden Strop 2019 uitgereikt

De belangrijkste prijs voor de beste Nederlandstalige thriller is dit jaar gewonnen door Samantha Stroombergen. Ze won de prijs met het boek De witte kamer. De Gouden Strop bestaat sinds 1986. Sinds 2018 is BookSpot de hoofdsponsor van de prijs. Met de BookSpot Gouden Strop wordt jaarlijks het begin ingeluid van de Spannende Boeken Weken.

Bronnen: NU.nl & CPNB

J.K. Rowling brengt vier nieuwe e-books uit

Binnenkort brengt J.K. Rowling vier nieuwe korte verhalen uit als aanvulling op haar reeks Harry Potter-boeken. De aangekondigde boeken hebben vakken op toverschool Hogwarts als thema. Uitgeverij Pottermore duidt de verhalen als non-fictie. De verhalen laten de lezer ‘de oorsprong van magie verkennen door geschiedenis en folklore’.

Bronnen: NU.nl & Pottermore

Shortlist Beste Boek voor Jongeren 2019 bekend

De shortlist van de prijs Beste Boek voor Jongeren is bekendgemaakt. Deze bestaat uit tien titels van romans die oorspronkelijk Nederlandstalig en in het afgelopen jaar gepubliceerd zijn. De shortlist is samengesteld door een vakjury van volwassenen. Een jury van jongeren tussen 15 en 18 jaar oud bepaalt welke twee boeken de prijs winnen. De prijs hoort bij de Boekenweek voor Jongeren.

Bron: Tzum

Beeld: Pixabay

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- E-boek Harry Potter vertraagd door Pottermore
- Pottermore: Harry Potter-serie als e-boek
- Vrij Nederland: moet de Gouden Strop worden opgeheven?


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!