Afbeelding

Bron Pixabay

Overzicht literair nieuws week 23

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Spannende Boeken Weken 2019 zijn van start

Van 1 tot en met 21 juni vinden door heel Nederland de Spannende Boeken Weken plaats. De weken worden door het CPNB georganiseerd om mensen te stimuleren in hun zomervakantie boeken te lezen. Omdat ‘spanning’ het bestverkochte boekengenre is, staat de campagne in het teken van spannende verhalen. Bij besteding vanaf € 12,50 aan Nederlandstalige boeken ontvang je het geschenkboek Dolores Dolly Poppedijn van Thomas Olde Heuvelt.

Bron: Boekennieuws

BookSpot Gouden Strop 2019 uitgereikt

De belangrijkste prijs voor de beste Nederlandstalige thriller is dit jaar gewonnen door Samantha Stroombergen. Ze won de prijs met het boek De witte kamer. De Gouden Strop bestaat sinds 1986. Sinds 2018 is BookSpot de hoofdsponsor van de prijs. Met de BookSpot Gouden Strop wordt jaarlijks het begin ingeluid van de Spannende Boeken Weken.

Bronnen: NU.nl & CPNB

J.K. Rowling brengt vier nieuwe e-books uit

Binnenkort brengt J.K. Rowling vier nieuwe korte verhalen uit als aanvulling op haar reeks Harry Potter-boeken. De aangekondigde boeken hebben vakken op toverschool Hogwarts als thema. Uitgeverij Pottermore duidt de verhalen als non-fictie. De verhalen laten de lezer ‘de oorsprong van magie verkennen door geschiedenis en folklore’.

Bronnen: NU.nl & Pottermore

Shortlist Beste Boek voor Jongeren 2019 bekend

De shortlist van de prijs Beste Boek voor Jongeren is bekendgemaakt. Deze bestaat uit tien titels van romans die oorspronkelijk Nederlandstalig en in het afgelopen jaar gepubliceerd zijn. De shortlist is samengesteld door een vakjury van volwassenen. Een jury van jongeren tussen 15 en 18 jaar oud bepaalt welke twee boeken de prijs winnen. De prijs hoort bij de Boekenweek voor Jongeren.

Bron: Tzum

Beeld: Pixabay

Uitgeven