Afbeelding

Bron Pixabay

Overzicht literair nieuws week 21

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Nominaties Poëziedebuutprijs Aan Zee onthuld

De nominaties voor de derde Poëziedebuutprijs Aan Zee zijn bekendgemaakt. De vijf genomineerde dichtbundels zijn Dwaallichten van Gerda Blees, Habitus van Radna Fabias, Tot iemand eindelijk van Moya de Feyter, International Bakery van David Nolens en Het woedeboek van Roelof ten Napel. De Vlaamse Poëziedebuutprijs Aan Zee is in 2017 bedacht om talentvolle beginnende dichters meer bekendheid te geven. Voor de prijs komen alle Nederlandstalige debuten in aanmerking die in het afgelopen jaar zijn gepubliceerd bij een reguliere uitgeverij.

Bron: Tzum

Winnaars Jan Hanlo Essayprijs 2019 bekend

De Jan Hanlo Essayprijs is de belangrijkste Nederlandse essayprijs. De winnaar van de Jan Hanlo Essayprijs Groot is Carolina Trujillo. De essays in de bundel Meisjes in blessuretijd werden eerder gepubliceerd in het literaire voetbaltijdschrift Hard gras. De Jan Hanlo Essayprijs Groot wordt uitgereikt aan de beste essaybundel. Tom Springveld won met het essay De ongewone zoon de Jan Hanlo Essayprijs Klein. De Jan Hanlo Essayprijs Klein wordt uitgereikt aan het beste ongepubliceerde essay naar een thema dat per editie verschilt. Dit jaar was het thema ‘Ieder is zijn eigen broer’.

Bron: Jan Hanlo Essayprijs & Tzum

Susan Sontag auteur van beroemd boek en niet haar man

De Amerikaanse schrijfster Susan Sontag blijkt een beroemd boek geschreven te hebben waarvan haar man Philip Rieff de vermeende auteur was. Benjamin Moser onthulde dit nieuws. Moser brengt in september dit jaar een biografie uit over Sontag. Het boek Freud, the Mind of the Moralist kwam uit in 1959 en werd gezien als baanbrekend op het gebied van sociologie.

Bron: Boekennieuws

Beeld: Pixabay

Uitgeven