Start » Nieuws » Overzicht literair nieuws week 20

Overzicht literair nieuws week 20

15 Mei 2019

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Nieuwe editie dagboek Anne Frank uitgebracht

Afgelopen zaterdag is het dagboek van Anne Frank in een nieuwe Duitse vertaling uitgekomen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Volgens de Anne Frank Stichting wilde Anne na de oorlog een ‘roman’ uitgeven over de tijd dat ze ondergedoken zat. Ze schreef daartoe een tweede versie van haar dagboek. Om te tonen wat Anne voor ogen had is de nieuwe editie op die tweede versie gebaseerd .

Bron:  NU.nl & Anne Frank Stichting

Nominaties Boekverkoper van het Jaar onthuld

De longlist voor de titel van Boekverkoper van het Jaar 2019 is onthuld. De 28 genomineerde boekverkopers maken kans om de Albert Hogeveen Bokaal te winnen. Tot en met 2 juni kan het publiek kiezen uit de namen op de longlist. Een vakjury kiest vervolgens een winnaar uit de vijf namen met de meeste publieksstemmen. Klik hier voor meer informatie over de Boekverkoper van het Jaar 2019.

Nieuwe poet laureate benoemd in Groot-Brittannië

De Britse tegenhanger van onze Dichter des Vaderlands is de poet laureate, een titel die al sinds de zeventiende eeuw wordt toegekend.  De poet laureate heeft als taak om gedichten te schrijven over onderwerpen van nationaal belang. De afgelopen tien jaar had Carol Ann Duffy deze functie. Sinds 10 mei dit jaar is Simon Armitage de Britse nationale poet laureate.

Bron: Tzum

Inktaap-nominaties bekend

De nominaties voor de Inktaap 2020 zijn bekengemaakt. De genomineerde romans zijn De goede zoon door Rob van Essen, Gebrek is een groot woord van Nina Polak en De heilige Rita van Tommy Wieringa. De Inktaap is de belangrijkste Nederlandse literaire prijs die uitgereikt wordt door middelbare scholieren.

Bron: Tzum

Beeld: Pixabay

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Overzicht literair nieuws week 18
- Literair nieuws week 19
- Inktaap: jongeren kiezen boek van het jaar


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN