Afbeelding

Bron Unsplash

Literair nieuws week 19

Literair nieuws

 Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

Winnaar Libris Literatuur Prijs 2019 onthuld

Juryvoorzitter Jet Bussemaker onthulde maandag dat Rob van Essen de Libris Literatuur Prijs 2019 gewonnen heeft. Van Essen kreeg de prijs voor zijn roman De goede zoon. De jury omschrijft de roman als ‘meesterwerk’ met ‘bizarre invallen’ en ‘groteske wendingen’. Het verhaal laat lezers ‘zien en voelen wat het betekent om te leven in deze tijd’.

Bron: NU.nl & Tzum

Nominaties Bookspot Gouden Strop 2019 bekend

De genomineerden voor de Bookspot Gouden Strop 2019 zijn bekendgemaakt: De munt van Judea van Kefah Allush, De witte kamer van Samantha Stroombergen, Erfenis van Henk Apotheker & Kirsten van Dissel, Genadeschot van Felix Weber en Vogelvrij van Kasper van Beek. De Gouden Strop, sinds 2018 de Bookspot Gouden Strop, wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek.

Bron: Bookspot

Derde Bookstore Day voert strijd tegen ontlezing

De derde nationale Bookstore Day wordt dit jaar gevierd op zaterdag 25 mei. Het thema van deze editie is de strijd tegen ontlezing. Door heel Nederland organiseren boekhandels activiteiten op deze dag. Ook zullen meerdere speciale boekuitgaves verschijnen. Klik hier voor meer informatie over de Bookstore Day 2019.

Uitgeverijen wijzen autobiografie van Woody Allen af

Woody Allen heeft zijn memoires aan verschillende Amerikaanse uitgeverijen voorgelegd. Alle uitgeverijen hebben geweigerd de tekst te publiceren. Volgens de woordvoerders van de uitgeverijen hebben de afwijzingen vooral te maken met de reputatie van Allen. Allen wordt ervan verdacht dat hij seksueel misbruik heeft gepleegd.

Bron: New York Times

Beeld: Unsplash 

Uitgeven