Afbeelding

Bron: Shutterstock

Nu op het forum: schrijfgroep in Amsterdam en wat stuur je naar een uitgever

Nu op het forum: schrijfgroep in Amsterdam en wat stuur je naar een uitgeverOp het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Wat speelt er op dit moment op het forum?

Schrijfgroep in Amsterdam

Een van onze forumleden wil graag een schrijfgroepje oprichten om één avond per maand bij elkaar te komen, bij voorkeur in Amsterdam West. Het plan is om volgende week dinsdag te beginnen. Woon jij in Amsterdam en heb je interesse? Kijk op het forum voor meer informatie.

Wat stuur je naar een uitgever?

Is het gebruikelijk om je complete manuscript naar een uitgever te sturen, of hebben ze liever alleen de eerste hoofdstukken? Een forumlid zat met deze vraag en heeft al veel nuttige reacties gekregen. De kern was dat het wisselt per uitgever en dat het slim is om op de website van de uitgever te controleren welke eisen ze stellen. Kijk hier om alle reacties te lezen.

De schrijfdokter weet raad

Zit je ergens mee tijdens het schrijven van jouw boek of korte verhaal? Wil je graag die ene vraag aan iemand stellen die er verstand van heeft? Kortom, heb je behoefte aan een schrijfdokter die jouw vragen beantwoordt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op het themaforum 'Vraag het de schrijfdokter' kun je al je brandende vragen stellen aan de schrijfdokter. Ga naar het forum en deel je vraag!

Wekelijke schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk? Doe mee aan de wekelijkse schrijfopdracht.
Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. Deze week vraagt schrijfcoach Elizabeth van den Dries om een verhaal met een moraal. Schrijf je mee?

Techniek