Afbeelding

Bron Shutterstock

Nu op het forum: Schrijfdoelen 2017 en contract voor ghostwriter

Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Wat speelt er op dit moment op het forum?

Cursus scenario schrijven op afstand

Een SO-lid is op zoek naar cursus scenario schrijven die op afstand gevolgd kan worden. Hij/zij woont in het buitenland maar schrijft in het Nederlands, waardoor een lokale cursus volgen geen optie is. Op het forum vraagt dit lid om ervaringen en tips van mensen die wellicht een vergelijkbare cursus gevolgd hebben. Kun jij dit lid verder helpen? Laat een reactie achter.

Terugblik 2016 en jaardoelen 2017

In de categorie ‘Overig’ heeft een SO-lid een topic gestart waarin je kunt terugblikken op je (bijna) afgelopen schrijfjaar. Aan welke projecten heb je gewerkt en hoe kijk je hierop terug? Wat heb je geleerd? Ook moedigt zij andere leden aan om doelen op te stellen voor 2017. Wat wil je schrijven, leren, lezen? Wat wil je anders doen dan in 2016? Je weet wat ze zeggen over doelen: als je ze eenmaal opgeschreven hebt, moet je ze halen. Aan het einde van 2017 kun je straks terugkijken op je gestelde doelen en zien hoe het je gegaan is. Wat zijn jouw schrijfdoelen?

Contract voor ghostwriter

In de categorie Financiën en juridische zaken plaatste een SO-lid een oproepje. Hij/zij werkt voor het eerst als ghostwriter aan een autobiografie en vraagt zich af of er standaardcontracten bestaan voor dit soort samenwerkingen. Andere SO-leden adviseren de ghostwriter over zijn/haar financiële overeenkomst: tarief per uur rekenen, totaalbedrag vooraf afspreken of eenmalig factureren als particulier. Heb jij hier ervaring mee en wil je meepraten? Laat een reactie achter.

Wanneer noem je jezelf een schrijver?

Wanneer noem jij jezelf een schrijver? Als je veel met schrijven bezig bent, als je een boek uitgebracht hebt, of pas als je echt je brood verdient met boeken schrijven? Op het forum wordt hierover gesproken. Duidelijk is dat vrijwel iedereen hier een andere visie op heeft. Eén gebruiker zegt: ‘het gaat erom wat je doet, niet wat je bereikt hebt.’ Noem jij jezelf een schrijver? Praat mee!

Wekelijkse schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk en –techniek? Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. De opdrachten lopen uiteen: van poëzie tot korte verhalen en zelfs teksten zonder de letter e. Schrijf je ook mee?

Uitgeven