Nu op het forum: hoe lang wacht je op een reactie van een uitgever?

Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien.  Wat speelt er op dit moment op het forum?

Hoe lang blijven wachten op reactie uitgever?

In april van dit jaar heeft een Schrijven Online-lid zijn of haar manuscript naar een bekende uitgever gestuurd. Na enkele maanden gaf de uitgeverij aan wel interesse te hebben, maar dat er nog even overlegd moest worden met collega’s. Lange tijd hoorde hij/zij weer niks van de uitgeverij. Inmiddels is er zo veel tijd verstreken dat de schrijver zich afvraagt of het niet tijd wordt om het manuscript naar andere uitgeverijen te gaan sturen. De reacties op het forum wisselen, sommige leden zeggen dat kansen spreiden het slimst is, andere vinden het netjes om te wachten als er interesse getoond is. Hoe lang denk jij dat de wachttermijn zou moeten zijn voordat je verder gaat zoeken? Praat mee op het forum.

Tarief voor ghostwriter

In de categorie Overig vraagt een forumlid om advies. Hij/zij heeft een debuutroman uitgebracht en is daarna gevraagd om als ghostwriter een kort verhaal te schrijven voor een bruiloft. Dat is iets wat hij/zij nog nooit gedaan heeft, en daarom vraagt het lid om advies wat betreft het tarief dat hij/zij moet vragen. Wat raad jij aan?

Schrijfgroep Haarlem zoekt nieuwe leden

Een kleine Haarlemse schrijfgroep is op zoek naar nieuwe leden. De groep komt één keer per maand bij elkaar op maandagavond om een (betaalde) les te volgen. Hierbij worden schrijfopdrachten gemaakt en de resultaten worden met elkaar besproken. Woon je in de omgeving van Haarlem en lijkt het je leuk bij een schrijfgroep aan te sluiten? Laat het de topicstarter weten.

Rekening houden met gevoelens kwetsen

Een Schrijven Online-lid vraagt zich af in hoeverre je tijdens het schrijven rekening moet houden met de gevoelens van bepaalde lezers. Moet je rekening houden met het maatschappelijk klimaat, of gewoon schrijven zoals je zelf wilt en de wereldbeleving van de personages in je boek aanhouden? Als voorbeeld noemt hij Het witte negerinnetje van Hilde Meijer. Er is een uitgebreide discussie gaande.

Wekelijkse schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk en –techniek? Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. De opdrachten lopen uiteen: van poëzie tot korte verhalen en zelfs teksten zonder de letter e. Schrijf je ook mee?

NaNoWriMo

Deze week is de NaNoWriMo van start gegaan. Tijdens deze zware maand kun je wel wat aanmoediging en steun gebruiken, en daarvoor kun je terecht op het Schrijven Online-forum. Bespreek hier hoe je schrijfproces verloopt en hoe je het ervaart. Samen schrijf je beter!

Uitgeven