Afbeelding

Bron Shutterstock

Nu op het forum: dagboek uit het verleden en het beschrijven van lichaamstaal

Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien.  Wat speelt er op dit moment op het forum?

Dagboek uit het verleden

Een SO-lid wil een dagboek schrijven vanuit het perspectief van iemand die vlak voor de Tweede Wereldoorlog leefde. Moet hij zijn taalgebruik in het dagboek aanpassen aan de manier waarop mensen in die tijd schreven, of kan hij het ‘vertalen’ naar modern Nederlands? Meningen op het forum wisselen. Wat denk jij?

Vastgelopen in verhaal

In stijl en techniek loopt een SO-lid vast met zijn verhaal. Er zitten complexe elementen in het boek dat hij wil schrijven en er is veel achtergrondinformatie bij nodig. Hij zoekt tips om de spanning in zijn verhaal op te voeren. Ook heeft hij advies nodig voor het verwerken van alle theorie, zonder er een heel theorieboek van te maken.

Nieuw leesplatform

In de categorie Algemene oproepen plaatste Hans Breuker een oproepje. Hij is op zoek naar proefpersonen voor een nieuw leesplatform, waarmee korte verhalen gelezen kunnen worden op de mobiele telefoon. Je stelt in hoe lang je wilt lezen (bijvoorbeeld tijdens je busritje van 5 minuten) en welk genre je wilt lezen, en dan krijg je een verhaal voorgeschoteld. De site is gratis te gebruiken, maar een vrijwillige donatie voor de auteur wordt aangemoedigd. Interesse in het testen van de site? Ga naar het forumbericht.

Lichaamstaal beschrijven

In de categorie Stijl en techniek is een discussie gaande over het beschrijven van lichaamstaal. De topicstarter vindt het lastig om aan te geven hoe een personage zich gedraagt zonder clichés te gebruiken als: met een trieste blik en met een glimlach. Mede SO-leden geven hem/haar nuttig advies over betere beschrijvingen van lichaamstaal. Lees je mee?

Wekelijkse schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk en –techniek? Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. De opdrachten lopen uiteen: van poëzie tot korte verhalen en zelfs teksten zonder de letter e. Schrijf je ook mee?

NaNoWriMo

Deze week is de NaNoWriMo van start gegaan. Tijdens deze zware maand kun je wel wat aanmoediging en steun gebruiken, en daarvoor kun je terecht op het Schrijven Online-forum. Bespreek hier hoe je schrijfproces verloopt en hoe je het ervaart. Samen schrijf je beter!