Afbeelding

Bron Shutterstock

Nu op het forum: boek baseren op televisieserie en schrijfdoelen voor april

Op het Schrijven Online-forum komen schrijvers bijeen om elkaar te helpen, te brainstormen en elkaar van feedback te voorzien. Wat speelt er op dit moment op het forum?

Boek baseren op televisieserie

In de categorie Financiën en juridische zaken komt een forumlid met de vraag of hij/zij een boek zou mogen baseren op een televisieserie. Is dit toegestaan wanneer je vermeldt dat het daarop gebaseerd is, of schend je dan het auteursrecht? Eén van de reacties is dat je verhaallijnen in principe wel mag gebruiken, maar dat je voor namen toestemming nodig hebt. Heb jij ervaring met een vergelijkbare situatie of verstand van auteursrecht? Help deze schrijver dan aan antwoord.

Schrijfdoelen april

Er is een nieuwe maand aangebroken. Op het Schrijven Online-forum wordt er maandelijks stilgestaan bij je schrijfdoelen. Welke doelen heb je afgelopen maand behaald en wat zijn je doelen voor de nieuwe maand? Het uitspreken van je doelen kan soms helpen als stok achter de deur om aan het werk te blijven. Dus, wat zijn jouw schrijfdoelen voor april?

Boekaanbod in penitentiaire inrichtingen

Een Schrijven Online-lid heeft onlangs een bezoekje gebracht aan een penitentiaire inrichting. Hij was erg verbaasd over het beperkte aanbod aan Nederlandse literatuur in de bibliotheek van deze inrichting: slechts 20 boeken waarvan weinig recents. Hij wil een boekinzameling starten om inrichtingen te voorzien van meer prikkelende en actuele literatuur. Wat vind jij hiervan? Laat een reactie achter op het forum.

Winnaar schrijfwedstrijd ‘Bloedige lente’

Vorige week maakten we de winnaar bekend van onze schrijfwedstrijd Bloedige lente. Uit bijna honderd inzendingen vonden we het verhaal van Saskia Teppema het meest tot de verbeelding spreken. Haar winnende verhaal van 99 woorden kun je hier teruglezen.

Vraag het de schrijfdokter

Zit je ergens mee tijdens het schrijven van jouw boek of kort verhaal? Wil je graag die ene vraag aan iemand stellen die er verstand van heeft? Kortom, heb je behoefte aan een schrijfdokter die jouw vragen beantwoordt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Op het themaforum ‘Vraag het de schrijfdokter’ kun je al je brandende vragen stellen aan schrijfdokters Frank Noë en Jowi Schmitz. Ga naar het forum en deel je vraag!

Wekelijkse schrijfopdracht

Gratis feedback ontvangen op je schrijfwerk en –techniek? Elke week wordt er op woensdag een nieuwe schrijfopdracht geplaatst op het forum. Na het maken van de opdracht kun je je tekst op het forum posten, waar andere leden en de schrijfcoach je feedback kunnen geven. De opdrachten lopen uiteen: van poëzie tot korte verhalen en zelfs teksten zonder de letter e. Schrijf je ook mee?

Uitgeven