Literair agentschap zoekt romance auteurs!

Literair agentschap Sebes & Bisseling is op zoek naar de nieuwe Colleen Hoover of Ana Huang, oftewel: romance schrijvers opgelet! Op hun Linkedin-pagina heeft het bedrijf een heuse schrijfwedstrijd uitgeschreven, waarbij de beste inzender in ieder geval op gesprek mag komen bij een literair agent. Een mooie kans dus voor romance schrijvers.

Wat moet je doen?

Ben jij de schrijver die een romantisch verhaal neer weet te zetten en heb je ambities om de nieuwe bestsellerauteur van het moment te worden? Stuur dan voor 30 april een mail met als onderwerp ROMANCE WEDSTRIJD naar info@sebes.nl met daarin:

  • Minstens 30 pagina’s van je manuscript. Deze mag zowel in het Nederlands als het Engels zijn.
  • Eventuele subgenres en tropes, denk aan romantasy, queer romance of enemies-to-lovers.
  • Een uitgebreide synopsis.
  • Een bio van jou als auteur.

De prijs

De beste vijf inzendingen ontvangen een romance boekenpakket t.w.v. minstens 75 euro. De allerbeste inzender wordt dus uitgenodigd op kantoor om in gesprek te gaan over hun manuscript. Wie weet wordt Sebes & Bisseling jouw literair agentschap!

Uiterlijk 31 mei komt Sebes & Bisseling bij je terug.

Voordat je je manuscript instuurt, wil je natuurlijk wel weten of je op het goede pad bent. We geven je hieronder een aantal handige artikelen om te lezen!

Wat doet een literair agent?

Ben je nog niet zo thuis in de literaire wereld en vraag je je af wat een literair agent nou doet? Het werk van een agent is te vergelijken met dat van een makelaar op de huizenmarkt. Ook een agent brengt vraag en aanbod bij elkaar, maar dan als het over boeken gaat. De literair agent gaat met uitgeverijen in gesprek over jouw manuscript en helpt je om een deal te sluiten. Heel handig dus, want als je zelf je manuscript opstuurt, beland je onder op de stapel. In 2020 spraken we literair agent Maarten Boers over zijn werk. Lees het hele artikel hier.

Wat is een synopsis?

Een synopsis is een kort overzicht of samenvatting van je verhaal. Deze zal je mee moeten sturen met je manuscript. Je vertelt in je synopsis ook hoe je verhaal afloopt, spoilers bestaan niet voor een literair agent of een uitgever. Ze willen immers weten wat voor vlees ze in de kuip hebben.

Lees hier 5 tips voor het schrijven van een synopsis.

Romancetips

Heb je toch nog wat romancetips nodig om te kijken of je manuscript op de goede weg zit?