Afbeelding

Pixabay

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #74

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht

Wekelijkse autobiografische schrijfopdracht #74 - Vergeten en verloren

Door schrijfcoach Johanna Müller

Toen ik een uk van vijf was, zeulde ik mijn Mecki (een egel-popje) overal mee, als beste kameraadje. Tot ik hem op een autobus vergat en voluit jankte omdat ik mijn favoriete knuffel kwijt was. Dankzij het kordate optreden van mijn oma, had ik hem al snel terug. Nu las ik onlangs in de gratis Metrokrant dat iemand een paar schoenen was kwijt gespeeld op de trein. 

Wat ben jij ooit vergeten, heb je verloren waarvan je ontzettend spijt van had? Ben je uiteindelijk verenigd met wat je kwijt was, of heb je nog maanden en jaren later allerlei plaatsen afgesnuffeld, rommelmarkten aangedaan om je verloren item terug te vinden.

Opdracht

Zo, dat is de opdracht. Schrijf je verhaal op van iets dat je ooit vergeten bent, op de tram, bus, trein of waar dan ook, wat dat met je deed en of er oplossing kwam. Je mag met deze opdrachten alle kanten uit: een brief aan het verloren ding, een imaginaire dialoog, ... Minstens 300 woorden, maar meer mag natuurlijk ook.

Publiceren en feedback

 Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de coach

Johanna Müller (1963) is geboren met een schrijfmicrobe in het bloed. Schrijft vaak onder pseudoniem, zowel (gepubliceerde) opiniestukken als verhalen die op de eigen blog of op andere sites een plaats vinden. Vanuit haar professionele leven schreef ze al een tiental boeken; vakliteratuur over voornamelijk vrijwilligerswerk, als redacteur en/of eindredacteur. Ze bereidt op dit moment een manuscript voor. Houdt van literatuur. Grasduin zeker eens op: www.johannamuller.be.

Bron foto: Pixabay