Afbeelding

Pexels

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #73

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

Wekelijkse autobiografische schrijfopdracht #73 -  Achteraf 

Door schrijfcoach Katja de Vries

Opdracht

Een van de weinige zekerheden van het leven: op een dag gaan we allemaal dood. Stel dat je op je begrafenis 'naar beneden' kunt kijken en de mensen ziet die daar afscheid van je nemen. Wat zie je? Wat denk je? Wat (doen en) denken de mensen daar beneden? Als je dit te luguber vindt, mag het ook andersom: je bent op een begrafenis en denkt aan de overledene (en wellicht ook andersom). Schrijf een stukje van 250-400 woorden.

Publiceren en feedback

 Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de coach

Katja de Vries is van huis uit taalkundige en heeft ruim twintig jaar ervaring als vertaler en revisor. Ze is momenteel werkzaam als Language Quality Specialist en is tevens actief als literair vertaler uit het Italiaans en het Engels. Ook doet zij redactie- en persklaarmaakwerk en schrijft ze boekverslagen voor diverse literaire uitgeverijen. Creativiteit en precisie zijn haar belangrijkste aandachtspunten bij geschreven teksten: deze twee aspecten moeten niet om voorrang vechten, maar elkaar juist versterken.

Bron foto: Pexels