Afbeelding

Pixabay

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #72

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

Wekelijkse autobiografische schrijfopdracht #72 -  Het jeugd bezit 

Door schrijfcoach Mike van Holsteijn 

Iedereen heeft bezit, ook als kind. Ikzelf had vroeger een knuffel, Snuffie, die ik ooit per ongeluk achter heb gelaten in een hotelkamer. Later vond ik hem nog terug; een schoonmaakster had hem meegenomen. Het was een intense ervaring. 

Opdracht

Schrijf in 300 woorden een verhaal over een bepaald bezit uit je jeugd. Wat gebeurde ermee? Speelt het nu nog een rol in je leven? 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de coach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het eerste jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij uiteindelijk de kant van de letterkunde op wil gaan.

Bron foto: Pixabay