Afbeelding

Bron Pixabay

Leven etc. – autobiografische schrijfopdracht #70

Wil jij graag schrijven over leven, liefde of familie? Dat kan bij het Leven etc.: een nieuwe schrijfrubriek waar autobiografische thema's aan bod komen. De formule is hetzelfde als bij de ‘gewone’ wekelijkse schrijfopdracht.

Wekelijkse autobiografische schrijfopdracht #70 - Intense emoties

Door schrijfcoach Katja de Vries 

Denk eens terug aan een keer dat je van het ene moment op het andere een heel intense emotie hebt ervaren - woede, verdriet, jaloezie, blijdschap, elke emotie is geschikt. En beschrijf dan wat de aanleiding ervan was, hoe je je tot aan dat moment voelde, hoe op het moment zelf en hoe die emotie zich daarna verder ontwikkelde (en/of verdween). Hoe recenter het moment is dat je kiest, hoe beter, aangezien je herinnering dan waarschijnlijk specifieker, want verser, is.

Publiceren en feedback

•    Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
•    Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken

Over de schrijfcoach

Katja de Vries is van huis uit taalkundige en heeft ruim twintig jaar ervaring als vertaler en revisor. Ze is momenteel werkzaam als Language Quality Specialist en is tevens actief als literair vertaler uit het Italiaans en het Engels. Ook doet zij redactie- en persklaarmaakwerk en schrijft ze boekverslagen voor diverse literaire uitgeverijen. Creativiteit en precisie zijn haar belangrijkste aandachtspunten bij geschreven teksten: deze twee aspecten moeten niet om voorrang vechten, maar elkaar juist versterken