Een boek is een uitstekend Valentijnscadeau

Een boek als cadeau maakt gelukkig volgens onderzoekDat blijkt uit recent onderzoek. Ruim 30 procent van de Nederlanders boven de achttien jaar geeft aan gelukkig te worden van een boek als cadeau.

Een boek maakt gelukkig

In het onderzoek, dat in januari 2014 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK, werd de vraag gesteld: ‘Wat koopt u voor uzelf waar u gelukkig van wordt?’ Op de derde plek kwam ‘een boek’ te staan, alleen overtroffen door kleding en vakantie. Cadeaus als bloemen, muziek, films en games worden met enkele procenten minder gewaardeerd.

Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, die beiden het boek als cadeau in de top vijf zet. Vooral vrouwen van 18 tot 29 jaar gaven aan gelukkig te worden van een boek (35,7%). Een boek wordt dus door een derde van de consumenten als geschikt cadeau gezien, naast populaire cadeaus als kleding, schoenen, kaarten, bloemen en uit eten gaan.

Schrijven is gezond voor je

Als schrijver – en dus lezer – weten we dit natuurlijk al. Schrijven is immers gezond voor je en helpt bovendien tegen stress en depressie. Noem jij jezelf eerder een dichter? Ook dan staat de wetenschap achter je: het schrijven van gedichten en liedteksten helpt tegen angst en somberheid en maakt je gelukkiger.

Bron

http://web.cpnb.nl/cpnb/actueelbericht.vm?ab=502