Start » Nieuws » Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (4)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (4)

3 Maart 2017

Onlangs lanceerde we de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen. Hier kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn (in willekeurige volgorde).

Thijs Zantman – Zonder haar

Gedeeld op 28 februari 2017

De ochtend van hun 25e trouwdag rende Bram de trap af, gooide de voordeur dicht en wierp zich van een flatgebouw in het centrum van de stad.
‘Zonder haar? Nooit,’ schreeuwde hij, volgens een getuige, vlak voor zijn sprong. 
Problemen in de relationele sfeer vermoedde de politie. Zijn vrouw wist wel beter.
Marieke liet de agenten uit, ging naar de slaapkamer en pakte de losse haren van zijn hoofdkussen.
Misschien had ik het anders moeten zeggen, dacht ze. 
‘Het zijn er maar drie, lieverd. Je wordt nog lang niet kaal,’ fluisterde Marieke en ze vervloekte haar gebrek aan tact.

Sandra Pham - Koekjes

Gedeeld op 26 februari 2017

Giechelend gaf Kim een pak koekjes aan hem. Simon zag de kuiltjes in haar blozende wangen. Je bent het schattigste meisje op aarde, dacht hij. Daarna bestudeerde hij aandachtig het pak met koekjes. 
“Wat voor soort koekjes zijn dit?” 
“Aziatische eierkoeken. Ik eet ze al van jongs af aan, ze zijn mijn favoriet. En ik wilde ze graag delen met mijn favoriete persoon.” Nu bloosde hij ook. 
 Simon was nog nooit iemands favoriet geweest.

Nel Goudriaan - Gevangen

Gedeeld op 26 februari 2017

Elke ochtend is hij te vinden aan de waterkant, turend naar zijn dobber. Hij geniet ervan als de opkomende zon de hemel zachtrood kleurt. Graag kijkt hij naar dansende libellen en waterjuffers. Hij houdt van de stilte die slechts wordt doorbroken als een hond blaft of wanneer een vroege jogger voorbijrent.
Soms bijt er een glanzende vis, die hij voorzichtig en liefdevol verwijdert van het haakje. “Ik heb je gevangen en ik bevrijd je."

Elke dag de zware terugtocht naar huis, waar hij zich een vreemde eend in de bijt voelt. Gevangen tussen vier muren. Wie zal hém bevrijden?

Rebecca Bakker - E V A L U A T I E – 30 days after

Gedeeld op 27 februari 2017

Zij heeft nu een flat, hij rustige avonden. De kinderen doen een spagaat, waar zij zich drukker om maakt dan hij. Zij ontkalkt voegen en hij koopt nieuwe kleren. Eerlijk is eerlijk, ze staan hem goed. Misschien is hij zonder haar wel knapper. En misschien is zij zonder hem wel treurig. Iedereen heeft recht op geluk en een beetje uitstraling, waarmee je iemand in kan pakken. Zodat je niet alleen hoeft te kamperen. Ze hadden dat allebei. Toen alleen zij. En nu hij. Het is gewoon zijn beurt, alleen blijft hij maar zes gooien

Johanna Langezaal – Gemiste kans

Gedeeld op 27 februari 2017

Daar was hij weer. Ze keken elkaar aan en het was duidelijk dat er “iets” was. Een wederzijdse klik. Ze vond hem leuk en aantrekkelijk. Maar miste de sociale vaardigheden om de juiste woorden te zeggen. Afwachtend keek hij haar strak aan, onhandig zei ze: “Weet je, je lijkt op mijn vader.” Zijn gezicht betrok en zonder wat te zeggen draaide hij zich om en liep de trap af. Ze riep hem nog na: “Ik bedoel dat je net zo knap en aantrekkelijk bent!” De portiek deur viel dicht. Ze liep naar binnen jammer, dacht ze

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (3)
- Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (2)
- Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!
Schrijfboek cadeau? Nu gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Neem een abonnement op Schrijven Magazine!

Maak je keuze!
Iedere week de leukste schrijfwedstrijden? Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsb

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!