Start » Nieuws » Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (3)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (3)

24 Februari 2017

Onlangs lanceerde we de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen. Hier kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn.

Klaartje Gras – Pot

Gedeeld op 20 februari 2017

Het is mijn eerste werkdag. Alice heeft me opgevangen en achter een computer gezet.
Zelf zit ze nu in de aangrenzende ruimte te praten met andere collega’s. Ik kan niet horen waarover het gaat.
‘Wat een pot!’
Dat hoor ik wel en het voelt als een stomp in mijn maag. Ik ben misschien niet heel vrouwelijk, maar het doet niets af aan mijn kwaliteiten.
Alice komt met een grote grijns op me afgelopen. Ik krimp in elkaar.
‘Moet je kijken wat we van Miranda hebben gekregen!’
Het is een immense snoeppot, de grootste die ik ooit heb gezien.

Madeleine Brugmans – geen titel

Gedeeld op 19 februari 2017

Gisteren zag ik Remco Campert schuifelen met een wandelstok aan de ene, en een tas aan de andere hand. De oude schrijver keek vermoeid naar de lange rij mensen bij het van Gogh museum. Vervolgens sloeg hij linksaf, ik denk dat hij even naar Albert Heijn moest op de van Baerlestraat. Waarschijnlijk zat het boodschappenlijstje in zijn zak of wellicht had hij onthouden wat hij nodig had.
Ik liep naar hem toe maar op het allerlaatste moment schroomde ik te zeggen, 'dag meneer Campert, U had gelijk.
Het leven is vurrukkulluk!'

Ruurd Van Der Weij Fortin - geen titel

Gedeeld op 20 februari 2017

Mijn jongste zoon was vijf jaar oud. Ik toentertijd 47. Ik bracht hem met de auto naar een verjaarspartijtje van een klasgenootje, tezamen met een ander vriendje en zijn moeder. De moeder vroeg mij, toen het zo ter sprake kwam, hoe oud ik was. Ik antwoordde naar waarheid, waarop zij zei: "Goh, ik had niet gedacht dat je al zo oud was." Ik glom. Maar mijn zoon kwam mij te hulp met de troostende woorden: "Jawel, papa, je bent best wel oud hoor."

Nel Goudriaan - Stille getuige

Gedeeld op 20 februari 2017

De houten bijzettafel met tegels van glazuur vormt een dissonant in het strakke, witte designmeubilair. Ilse kan er niet toe komen de tafel weg te doen. Haar moeder gebruikte deze voor het porseleinen koffiekopje, zodat haar broze hand er gemakkelijk bij kon. Op een dag waren de stoel en het tafeltje voorgoed leeg.
Nog langer geleden stond de bijzettafel in het huis van haar grootouders. In gedachten ruikt ze de geuren van boenwas, vanille en lavendel.

Nu is het versleten glazuur van de bijzettafel een stille getuige van het verleden. De roomwitte vaas die erop staat, verhult dat niet.

 

Ruud Schoppema - Kinderspel

Gedeeld op 19 februari 2017

Op de hoek staan een paar kinderen levendig te kletsen. Het is laat in de middag, verderop staan twee auto’s geparkeerd. Stoepen zijn er netjes aangeveegd en oneven nummers hebben een smal voortuintje.
Bij de open voordeur kijkt een vrouw glimlachend naar het stel buiten. Wanneer vioolmuziek vanuit een slaapkamerraam klinkt, verlegt ze haar blik en luistert even ingespannen om dan met een trieste blik haar hoofd te schudden. Laat die bleke jongen toch eens lekker buiten ravotten!

Achter wapperende vitrage gluurt hij, vioolspelend, terug naar de overbuurvrouw, likt behoedzaam zijn hoektandjes en grijnst.

Wil je ook een verhaal van <99 woorden schrijven? Word lid van de groep en deel je schrijfwerk! Vanwege de vele inzendingen kunnen we helaas niet alle verhalen op de website plaatsen, maar je mag elke dag weer een nieuw verhaal uploaden. 

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (2)
- Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Schrijven Magazine presents: Ultrakorte Verhalen


Ook voor dichters: Schrijven Magazine

In ieder nummer van Schrijven Magazine interviewen we een dichter over het schrijfproces!

Word abonnee!

Intensieve online cursussen. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!