Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week (2)

Vorige week lanceerde we de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen. Hier kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn.

Rani de Mondt – Zwarte Zomer

Gedeeld op 12-2-2017

Dan zijn er zwarte zomers. Zwarte zomers die bestaan uit linnen dekens en krekels. Zomers waarin de fles te veel wordt rondgedraaid op tafel, waar ouderwetse spelletjes leiden tot een stiekeme gedeelde kus, spijt de dag erna en verbroken beloftes. Zomers waarin je de wereld aankan, waar de kersenbomen bloeien en de regen met bakken uit de hemel valt. Zomers gevuld met romantische komedies op donkere avonden, een kaars aan het raam en een wilde donderstorm. Gepassioneerde dagen waarin je ongebonden de wereld ontdekt, een bos verkent, oude vrienden herkent. Maar dan eindigt die zomer in winter, weer alleen.

Wanda Laarakkers – Stinkbom

Gedeeld op 12-2-2017

Mijn jongens en ik zitten in de auto. Opeens klinken de dreigende woorden: “We worden achtervolgd. Zet jij de turbobooster aan? Ik heb een anker geweer. Vuur jij raketten af?” De ander zegt: “Ok, dat doe ik. We moeten olie achter laten, dan wordt de weg glad.” Ik frons mijn wenkbrauwen. “Gelukkig is de auto gepantserd. We moeten de ramen dicht houden, anders schieten ze op ons.” Als laatste redmiddel wordt er nog een stinkbom gedropt. Daar komt het verlossende zinnetje: “gelukkig, hij draait af. Die hebben we mooi afgeschud.” Ik haal opgelucht adem. We hebben het overleefd.

Nel Goudriaan – Ook dat nog

Gedeeld op 12-2-2017

Sinds ik Karel ken, kan ik mijn geluk niet op. Liefde op het eerste gezicht: we botsten tegen elkaar in de supermarkt. Pats, boem, raak. Hij is lief, charmant: elke week brengt hij rode rozen voor me mee.

Vanmorgen stond hij huilend op de stoep. Zijn medecompagnon was met de noorderzon vertrokken en had de bankrekening leeggeplunderd. 
‘Maar jochie, dan help ik je toch.’
Direct tienduizend euro overgemaakt. Mijn vriendinnen verklaren me voor gek. Allemaal jaloezie.

Ik verlang naar zijn stem en bel hem.
‘Dit nummer is momenteel niet bereikbaar.’
Ocharme, zijn telefoon is gestolen. Ook dát nog!

Sanne Roemen – geen titel

Gedeeld op 12-2-2017

Ritmisch dendert het spoor onder mijn voetzolen. Muffe kachelwarmte bij mijn enkels. Misselijkmakend boeket van frituurvet, natte regenjassen, puberoksels, krantenpapier, leer, pettenhoofden. 
Buitenwereld beukt op mijn trommelvlies. Dringt niet dieper door dan het wazige filter van mijn starende ogen. Smaak van koper en de sensatie van citroen achter mijn kaken. De afgelopen dagen kronkelen door de rafelranden van mijn gemoed. Tentakels van herinneringen schieten mijn hart mijn keel in. Ik probeer het terug mijn borstkas in te ademen. Daarachter ligt een stortvloed aan tranen. 
Zoveel mensen doen het. Het schijnt te kunnen. Ik weet niet hoe, leven zonder moeder.

Jeroen Eversen – Majestueus

Gedeeld op 12-2-2017

‘Ik ben Napoleon. En u?’
‘Vroeger was ik een koningin. Nu een prinses,’ antwoordt ze de man. ‘Wat fijn u te ontmoeten, generaal.’
De man kijkt haar met lege ogen aan. ‘Woont u in een echt paleis?’ 
Ze wil reageren, maar een verpleegster komt tussenbeide. 
‘De generaal moet weer naar zijn kamer. Prinses, dank u wel weer, dit was de laatste voor vandaag. We hebben er zoveel bewondering voor dat u als vrijwilligster ons tehuis blijft bezoeken.’
‘Ik doe het graag, anders zit ik toch maar thuis,’ glimlacht ze. ‘En noemt u me alstublieft gewoon Beatrix.’

 Wil je ook een verhaal van <99 woorden schrijven? Word lid van de groep en deel je schrijfwerk! Vanwege de vele inzendingen kunnen we helaas niet alle verhalen op de website plaatsen, maar je mag elke dag weer een nieuw verhaal uploaden.