Start » Nieuws » Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van deze week

11 Februari 2017

Vorige week lanceerde we de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen. Hier kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende verhalen die deze week gedeeld zijn.

Andrea Bos – geen titel

Gedeeld op 31-1-2017

Zo eens per maand spreek ik voor een groep mensen. Meestal bestaande uit zo’n veertig a vijftig personen. Hoewel ik mezelf vaak herhaal hangen de mensen aan mijn lippen om maar niets te hoeven missen. Een aantal personen herhaalt af en toe wat ik zeg of zegt dan juist iets anders. Alles wat ik te vertellen heb is me aangereikt. Geregeld gaat er een zucht door de zaal. Het is een lastig publiek, het kan er vals aan toe gaan. Om de zoveel tijd springt er iemand enthousiast op van zijn of haar stoel onder het roepen van BINGO.

Rob Engelsman – Alleen een beetje melk graag

Gedeeld op 1-2-2017

Op een goede dag ging ik langs bij Driek van Wissen. Ik wilde dat hij een van zijn dichtbundels signeerde. Het was een cadeautje.
“Wil je koffie?” vroeg hij.
“Ja graag”, zei ik “als je hebt..."
”Heb ik,” zei hij, schonk mij in, sloeg het boekje open en vroeg: "Wat moet erin?" Ik zei: "alleen een beetje melk graag" en dat schreef hij toen voorin.

Ann Gysemberg – De crash

Gedeeld op 31-1-2017

Tweeënvijftig jaar. Zolang heeft het geduurd. Ze hield zich sterk. Staande in een gezin waar niets was wat het leek. Warm naar buiten, ijskoud binnenin. Een megalomane vader, een verslaafde moeder. Haar zus, een vat vol leugens. Een koud huis was het. En iedereen vluchtte. Zocht roezen. Op feestjes, in film of theater. Bij valse vrienden. Maar zij hield van stilte en bleef thuis. Alleen met haar boeken. Die waren er voor haar. Altijd. Spiegel en klankbord.
Tweeënvijftig jaar hield ze stand. Niemand die haar geloofde. Op een dag in november brak de veer. Voorgoed deze keer.

Judith Overbeek - Reinders - Misschien wel om de liefde

Gedeeld op 3-2-2017

Ik durf het niet te zeggen. Jij durft het niet te vragen. Al hangt het groot en tastbaar in de lucht. Licht genoeg om weg te wuiven. Zwaar genoeg om te worden neergedrukt. We manoeuvreren er inmiddels handig omheen. Om niet te hoeven kwetsen. Het definitief te maken met woorden. Welke woorden gebruik je eigenlijk om iets mee stuk te slaan? We laten elkaar nog even in de waan. Misschien wel om de liefde. Ik durf het bijna niet te zeggen.

Kenneth Steijvers – geen titel

Gedeeld op 4-2-2017

Een honnepon uit Avignon
Deed quasi-dom een bungeesprong

Trillend als een rietje
Schreeuwde het grietje 
'Haal mij hier vandaan en een beetje snel'
'Het touw zit vast aan mijn jarretelle'

Zonder pardon viel de Franse schone
In het diepe water van de Rhône
'Nondenju' riep ze in paniek
'Mijn lingerie hangt nog aan het elastiek'

Nel Goudriaan – Perfect

Gedeeld op 6-2-2017

Niemand had het zien aankomen: ze vormden het ideale stel. Hij: knap, donker haar, glanzende carrière. Zij: blonde haren, altijd vrolijk en perfect gekleed.

De ravage had al helemaal niemand verwacht: serviesgoed in stukken, huisraad door de kamer gesmeten. Overal zwarte aarde van de kamerplant, die ooit uitstekend paste bij het designmeubilair.

En toch gebeurde het op die stralende lentedag. Een dag die volmaakt had kunnen eindigen, als hij geen andere route naar huis genomen had. Hij zou de vrouw, die nóg beter paste bij het interieur, niet zijn tegengekomen. Dat laatste viel natuurlijk thuis niet in goede aarde.

 

Wil je ook een verhaal van <99 woorden schrijven? Word lid van de groep en deel je schrijfwerk! Vanwege de vele inzendingen kunnen we helaas niet alle verhalen op de website plaatsen, maar je mag elke dag weer een nieuw verhaal uploaden. 

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Schrijven Magazine presents: Ultrakorte Verhalen
- 4 tips om Flash Fictie te schrijven
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Feedback op je tekst? Upload het bij Proeflezen!


Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!