Afbeelding

Beeld Shutterstock

Feedback op je tekst? Upload het bij Proeflezen!

Het krijgen van feedback is goed voor je schrijfwerk. Het is leerzaam om te weten hoe anderen jouw tekst ervaren. Bij Proeflezen op Schrijven Online krijg je feedback op een gedicht, verhaal of andere tekst.

Andere schrijvers en Schrijven Online-leden kunnen hier jouw stuk proeflezen en voorzien van feedback. Je kunt zelf aangeven of er specifieke dingen zijn waar je feedback op wilt krijgen. Ben je onzeker over je taalgebruik, de spanningsopbouw of een plotelement? Laat het weten!

Geven en krijgen
Feedback krijgen is heel goed voor je schrijfontwikkeling, maar feedback geven is misschien wel net zo nuttig. We moedigen alle schrijvers aan om op Proeflezen verhalen van anderen te lezen en een reactie te plaatsen. Zo maak je kennis met verschillende schrijfstijlen en kun je leren van (eventuele) fouten van anderen. Kritisch kijken naar het werk van anderen zorgt ervoor dat je ook kritisch naar jezelf kunt kijken. Lees hier tips voor het geven en ontvangen van feedback.

Openbaar of privé
Je kunt teksten op Proeflezen zowel openbaar als privé publiceren. Als je kiest voor privé, is je verhaal alleen leesbaar voor ingelogde leden van Schrijven Online. Je verhaal zal dan ook niet verschijnen in zoekmachines zoals Google. Als je van plan bent een verhaal op een later moment te gaan publiceren, wil je misschien niet dat de hele wereld je eerste, tweede en derde versie kan teruglezen.

Ga gauw naar Proeflezen en deel je verhaal, hoofdstuk, column of gedicht!