Afbeelding

Feedback geven en ontvangen zijn cruciale onderdelen bij het verbeteren van je schrijfvaardigheid.

Gratis feedback op Proeflezen

Ontvang gratis feedback op het platform Proeflezen van Schrijven Online.Feedback krijgen op je verhaal is nuttig en leerzaam, maar ook feedback geven is cruciaal om je schrijfvaardigheid te verbeteren. Beide kun je gratis doen op het feedbackplatform Proeflezen.

Proeflezen is sinds de zomer van 2012 in vernieuwde stijl geïntroduceerd. Feedback geven en ontvangen gaat nu gemakkelijker dan ooit. Zo ga je te werk:

  • Maak een profiel aan op Schrijven Online -> klik hier
  • Ga naar het onderdeel Proeflezen -> klik hier of vind Proeflezen onder de menubalk 'Community'
  • Maak een proefleesstuk aan, of klik op één van de verhalen om te lezen en feedback op te geven

Maak je een proefleesstuk aan, wees dan duidelijk in je vraag naar feedback zodat proeflezers weten waar ze op moeten letten. Wees bij het geven van feedback altijd vriendelijk en maak gebruik van opbouwende kritiek. Twijfel je over het geven van feedback, lees dan eerst het artikel 'Zeven tips om feedback te geven'.

We moedigen iedereen die verhalen plaatst aan om ook feedback te geven. Zo doe je kennis op van allerlei verschillende schrijfstijlen en leer je ook beter op verhaalelementen en -technieken in jouw eigen teksten te letten. Je kunt verhalen op Proeflezen openbaar publiceren, of alleen voor ingelogde bezoekers. Je hebt dus zelf in de hand of jouw verhalen door middel van zoekmachines zoals Google te vinden zijn.

Bron

www.schrijvenonline.org/proeflezen

Techniek