Afbeelding

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 - Workshop thrillertips van de Moordwijven

Je ambitie is het schrijven van een thriller en dan het liefst een waarbij de lezer op het puntje van zijn of haar stoel zit? Die bij voorkeur het felbegeerde predikaat pageturner krijgt toebedeeld? Maar hoe doe je dat? Tijdens de Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 geven de twee Moordwijven Isa Maron en Liesbeth van Kempen in hun workshop veel tips aan de hand van vier basisbegrippen. En natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

De workshop bestaat uit vier onderdelen:

De basis

Een goed verhaal heeft een conflict nodig. Een held(in) en iemand die tegenwerkt. We kijken naar een paar technieken om een verhaal sterk te maken: opbouw, vorm, doseren, tempo.

Personages

Een goed verhaal heeft sterke personages met sterke drijfveren. In de workshop gaan we in op wat een personage interessant genoeg maakt om een heel boek lang mee te willen optrekken.

Verteltechnieken

Wat is show don’t tell en waarom is dit belangrijk? We geven voorbeelden uit bekende boeken.

Geef de schrijver in jezelf een zetje!

Je hebt een boeiend verhaal in gedachten, maar hoe begin je met schrijven? En wat doe je ermee als je het eenmaal op papier hebt?

Isa Maron is auteur van verschillende thrillers waaronder De Noordzeemoorden: Galgenveld, IJskoud en Ritueel. In november verschijnt het laatste deel in de reeks, Eindspel.

Liesbeth van Kempen is auteur van het thrillerdebuut Gevaarlijk spel (De Fontein) en genomineerd voor de Hebban Thriller Debuut Award 2016.

Zie ook de website van Hebban.nl

_________________________________________________________________________________________

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016: bijna uitverkocht

Op zondag 18 september organiseren wij de Schrijven Magazine Schrijfdag 2016. Deze dag wordt hét hoogtepunt van de week van het schrijven (10 september tot en met 18 september 2016). De Schrijfdag is bijna uitverkocht, dus meld je snel aan.

Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, wie niet tot de gelukkigen behoort, komt op een wachtlijst en krijgt daarover zo spoedig mogelijk bericht.

BESTEL JE TICKET     WORD EERST ABONNEE       Abonnees krijgen € 20,- korting    

Techniek