Afbeelding

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 - Workshop met schrijfster Carolina Trujillo

Tijdens de Schrijven Magazine Schrijfdag zal schrijfster en illustratrice Carolina Trujillo (Montevideo, Uruguay, 1970) in hoog tempo tips en trucs geven om een roman te structureren of een al bestaande structuur te checken op zwakke plekken.

Trujillo publiceerde 1 roman in het Spaans en 4 in het Nederlands en won BNG Nieuwe Literatuurprijs 2010 voor De terugkeer van Lupe Garcia. In Schrijven Magazine tekent ze elke nummer een cartoon. Ze studeerde scenario schrijven aan de Filmacademie en in haar werkwijze is dat terug te zien. Ze start met wat ze noemt een oerknal, een pagina of dertig met het begin van het verhaal. Dan stopt ze, neemt afstand en vraagt zich af: is dit wat? Vervolgens begint ze met het plannen van de rest van het verhaal. Daarvoor gebruikt ze indexkaarten. Scène voor scène bouwt ze zo het verhaal op. ‘Niet dat het daarna in een keer goed op papier komt.’ Maak gebruik van haar kennis van romanstructuren en schrijf je in voor haar workshop.

Meer weten over Trujillo? Kijk hier op haar website. 

__________________________________________________________________________________

DE SCHRIJVEN MAGAZINE SCHRIJFDAG 2016 | HET PROGRAMMA

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 wordt een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Bovendien kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, geven we taaladvies en staat er een batterij schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen.

Je kunt lezingen en workshops verwachten van de razend populaire schrijfcoaches Geertje Couwenbergh en Geert Kimpentopredacteuren Tilly Hermans en Sander Blom (beiden werkzaam bij uitgeverij Atlas Contact),fantasy-expert Martijn Lindeboom, ‘boekenfluisteraar’ Maarten Carbo, expert familiegeschiedenis Olga Majeau, non-fictie-coach Maria Genova, het thrillerschrijverscollectief Moordwijven, topdebutante Inge Schilperoord en vele, vele anderen.

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 | zondag 18 september van 11:00 tot 18:00 u. | Theater De Omval in Diemen.

Nog geen ticket? Wees er snel bij, want er zijn nog maar 5 plaatsen beschikbaar.

Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee

Techniek