Afbeelding

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 - Prozagedichten schrijven met Lien Botha

Op de Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 krijgen we een bijzonder bezoek van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar en fotograaf Lien Botha. Tijdens haar bezoek zal ze een wisselwerking met medeschrijvers tot stand brengen. De vorm die deze wisselwerking kan aannemen, ligt besloten in de notie ‘ruilen’ of ‘uitwisselen’.

Met het Brexit-debacle is ‘uitwisseling’ op dit moment natuurlijk een uiterst actueel thema. Maar ‘uitwisseling’ heeft ook een metaforische lading. Daarnaast zijn taal en het contract tussen lezer en schrijver belangrijke aspecten van zo’n uitwisseling.

Voor haar workshop dien je één of twee voorwerpen mee te nemen. Deze voorwerpen zullen worden uitgewisseld en zijn het vertrekpunt voor het schrijven. Zelf zal zij een oud naaidoosje meenemen dat afkomstig is van een rommelmarkt in Amsterdam en dat als inspiratie heeft gediend voor haar fotoreeks Moundou. De inhoud van het doosje roept associaties op met ‘correctie’ en ‘herstel’. En door het doosje uit Zuid-Afrika terug te brengen naar Nederland, wordt er een cirkel voltooid.

De Zuid-Afrikaanse Lien Botha is van huis uit fotograaf en beeldend kunstenaar. In 2014 debuteerde ze met de apocalyptische roman 'Wonderboom', die onmiddellijk werd herkend als een van de belangrijkste boeken van het jaar en die genomineerd werd voor meerdere literaire prijzen. Botha schreef 'Wonderboom' als onderdeel van een Mastersopleiding Creatief schrijven aan de Universiteit van Kaapstad onder leiding van de bekende Zuid-Afrikaanse schrijver Etienne van Heerden.

Lien Botha komt in september naar Nederland voor de Week van de Afrikaanse roman. Ze zal tijdens deze workshop (‘werkswinkel’) Zuid-Afrikaans spreken.

Nog geen ticket? Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee

__________________________________________________________________________________________

DE SCHRIJVEN MAGAZINE SCHRIJFDAG 2016 | HET PROGRAMMA

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 wordt een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Bovendien kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, geven we taaladvies en staat er een batterij schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen.

Je kunt lezingen en workshops verwachten van de razend populaire schrijfcoaches Geertje Couwenbergh en Geert Kimpentopredacteuren Tilly Hermans en Sander Blom (beiden werkzaam bij uitgeverij Atlas Contact),fantasy-expert Martijn Lindeboom, ‘boekenfluisteraar’ Maarten Carbo, expert familiegeschiedenis Olga Majeau, non-fictie-coach Maria Genova, het thrillerschrijverscollectief Moordwijven, topdebutante Inge Schilperoord en vele, vele anderen.

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 | zondag 18 september van 11:00 tot 18:00 u. | Theater De Omval in Diemen.

Nog geen ticket? Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee

Techniek