Afbeelding

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 - Korte verhalen schrijven met Inge Schouten

Je wilt een kort verhaal schrijven, maar je hebt geen idee waar te beginnen? In vier simpele stappen legt schrijfcoach Inge Schouten tijdens haar workshop op de Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 uit hoe je dat het beste kunt doen. 

Er wordt gezegd dat het schrijven van een kort verhaal te vergelijken is met de zee op gaan in een kleine boot en de kustlijn nooit uit het oog verliezen. Op de Schrijven Magazine Schrijfdag nodigt Inge je uit om met haar in deze boot te stappen en een stukje mee te varen. Ze zal tijdens haar workhop een begin maken met een personage dossier, via show don’t tell (de lekkere dooddoener in verhalenland). Met andere woorden: het laten zien van bijvoorbeeld een gemoedstoestand zonder die te benoemen, vaar je samen met Inge langs achtergronden, het verleden en verlangens naar het einde. 

Inge Schouten (1957) voltooide de opleiding Writing and Education aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze is docent Literaire vorming/creatief schrijven en schrijft korte verhalen en romans. In 2002 won ze de eerste prijs in de verhalenwedstrijd in het tijdschrift Opzij. In 2005 debuteerde ze met de roman Het avondmaal. Haar tweede roman De moeder en het meisje verscheen oktober 2008.
Naast lesgeven en schrijven beoordeelt ze manuscripten en geeft ze individuele begeleiding aan schrijvers die niet in een groep les willen volgen of die een specifieke vraag hebben, en heel gericht aan hun verhaal willen werken.

Nog geen ticket? Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee

__________________________________________________________________________________________

DE SCHRIJVEN MAGAZINE SCHRIJFDAG 2016 | HET PROGRAMMA

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 wordt een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Bovendien kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, geven we taaladviesen staat er een batterij schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen.

Je kunt lezingen en workshops verwachten van de razend populaire schrijfcoaches Geertje Couwenbergh enGeert Kimpentopredacteuren Tilly Hermans en Sander Blom (beiden werkzaam bij uitgeverij Atlas Contact),fantasy-expert Martijn Lindeboom, ‘boekenfluisteraar’ Maarten Carbo, expert familiegeschiedenis Olga Majeau, non-fictie-coach Maria Genova, het thrillerschrijverscollectief Moordwijven, topdebutante Inge Schilperoord en vele, vele anderen.

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 | zondag 18 september van 11:00 tot 18:00 u. | Theater De Omval in Diemen.

Nog geen ticket? Abonnees van Schrijven Magazine profiteren van €20,- korting!

Bestel je ticket

Word abonnee

Techniek