Start » Nieuws » 7 schrijffilms om te kijken in de vakantie

7 schrijffilms om te kijken in de vakantie

21 Februari 2019

Niet in de stemming om te schrijven, maar meer zin om lekker onderuitgezakt op de bank te hangen? Zet vanavond eens een schrijffilm op. Wie weet ben je daarna weer helemaal enthousiast om in de pen te klimmen. We zetten 7 mooie schrijffilms op een rijtje voor je.

The Help (2011)

The Help is gebaseerd op het boek Een keukenmeidenroman van Kathryn Stockett. In de jaren 60 besluit een aspirantschrijver een boek te schrijven over de Afro-Amerikaanse visie op de witte families voor wie zij werken.

The Ghost Writer (2010)

Een ghostwriter wordt ingehuurd om de memoires van een voormalig Britse premier af te maken. Tijdens het schrijven komt hij achter geheimen die zijn eigen leven op het spel zetten.

Adaptation (2002)

Een screenwriter wordt ingehuurd om een non-fictieboek om te zetten in een script. Dit gaat hem echter niet gemakkelijk af: er is te weinig materiaal, maar zelf weet hij niet hoe hij de rest moet invullen. Ondertussen heeft hij ook problemen in zijn persoonlijke leven en kampt hij met zijn onzekerheid.

Shakespeare in love (1999)

Will Shakespeare is een bekende dichter en acteur die voor een writer’s block komt te staan. Hij ontmoet Viola, die hem inspireert om één van zijn meest bekende stukken te schrijven.

Wonder Boys (2000)

Een docent Engels probeert om te gaan met zijn scheiding, met zijn redacteur die al zeven jaar op zijn boek wacht én met de problemen waar zijn vrienden hem bij betrekken.

Trumbo (2015)

In 1947 was Dalton Trumbo één van de beste scenarioschrijvers van Hollywood, totdat hij (en andere kunstzinnigen) de gevangenis in moesten vanwege hun politieke voorkeuren.

Stranger than fiction (2006)

Harold Crick is inspecteur bij de belastingdienst en heeft een saai, monotoon leven. Dit verandert als hij op een dag een auteur in zijn hoofd hoort, die zijn hele leven vertelt als een verhaal. In de stem herkent hij een bekende auteur die hij op tv gezien heeft. Als de auteur onthult dat hij dood zal gaan, gaat hij naar haar op zoek om haar te overtuigen het verhaal aan te passen.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Schrijf je eigen filmscenario
- 5 tips om je boek te verfilmen
- 4 schrijftips uit films over schrijven
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- De 5 leukste podcasts voor schrijvers


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • De grootste uitdaging voor iedere schrijver: de erotische scène
  • Zo repareer je een haperend plot
  • 8 manieren om taalvouten te voorkomen
  • De 10 schrijfregels van Carolina Trujillo en Henk van Straten
  • Je debuutroman schrijven in New York, Bert Moerman deed het
  • Schrijftips van bestseller auteur Abdelkader Benali
  • Alles wat je moet weten over het schrijven van dialogen
  • De schrijfgeheimen van Ingmar Heytze
  • Waar let een bureauredacteur op?
  • Een nieuwe editie van ons literaire katern Alice met daarin o.a. de winnaars van onze schrijfwedstrijd 'De Bruiloft'

Als je je aanmeldt vóór maandag 25 maart 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN