Start » Nieuws » De 5 leukste podcasts voor schrijvers

De 5 leukste podcasts voor schrijvers

4 December 2018

Het handige aan podcasts is dat je ze praktisch altijd kunt beluisteren. Of je nu in een stilstaande file staat, of tot aan je ellebogen in het afwaswater zit, je hoeft alleen maar een koptelefoon en internet te hebben. Daarom zetten wij vijf gratis te beluisteren podcasts op een rij die een handig hulpmiddel zijn voor elke schrijver.

The Well-Storied Podcast

Deze podcast biedt korte afleveringen aan (tien tot twintig minuten), waarin veel verschillende tips worden gegeven om jouw tekst te verbeteren. Van plotholes in je verhaal vinden en verwijderen, tot het schrijven van een geloofwaardige slechterik. Er valt genoeg te leren.

Beautiful Writers Podcast

Voor diepgaande interviews met de auteurs van bestsellers ben je hier aan het juiste adres. Van inspiratie tot de successen en falen van schrijven, elke schrijver heeft wel zijn unieke verhalen. Leer door de details van de auteurs zelf hoe je jouw boek het beste de wereld in kan krijgen.

Writing Excuses

Deze podcast werkt met seizoenen, waarin ze door middel van meerdere afleveringen helpen met bepaalde onderdelen van schrijven. Zo draait een seizoen om het ontwikkelen van een verhaal, en een ander seizoen om verschillende genres. Afleveringen duren tussen de vijftien en vijfentwintig minuten, waardoor je makkelijk meerdere in één keer kunt beluisteren.

10 Minute Writer’s Workshop

Elke week vertellen auteurs in deze podcast over hun beste schrijftips, hoe hun schrijfproces eruit ziet, en geven ze tips om je creativiteit te prikkelen. Zo leer je over de structuur van andere schrijvers waar je zelf inspiratie uit kunt opdoen.

The Creative Writer’s toolbelt

Het doel van deze podcast is om je een gereedschapsriem te geven, die je kunt gebruiken als het schrijven even tegenzit. Deze podcast leert je beter te schrijven, en bij je doel te blijven. Geregeld worden auteurs geïnterviewd die hun kennis geven over zaken als hoe je personages, verhalen, en een bepaalde stijl schrijft.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Psychologische en emotionele impact van luisterboeken groter dan van films
- Beter leren schrijven door luisteren naar lezers
- 8 Podcasts voor liefhebbers van literatuur
- 3 voordelen van luisterboeken


Tags:
Lees Schrijven Magazine
  • Stephen King: schrijfadviezen van de thrillerkoning
  • Wanneer ben je klaar voor een uitgeverij?
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • Wat kun je doen tegen een schrijfdip?
  • Hoe voorkom je langdradige dialogen?

Dit nummer verschijnt omstreeks 4 oktober.

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!