Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#187 Wedstrijd Kort en Prachtig update

Aan alle schrijvers van opdracht #187, Ik ben verrrast door de veelheid aan verhalen (nu al 36) en jullie creativiteit. Ontroerende verhalen over vriendschap, trouw (tot in de dood), grappige verhalen, filosofische verhalen, speelse verhalen, lichtvoetige, duistere verhalen enzovoort. Zorgvuldig lees ik ze door en print ze uit om weloverwogen een keuze te kunnen maken. Wat is de procedure? De termijn van een verhaal insturen eindigt woensdag 4 april 12 uur Één verhaal per persoon Daaruit kies ik circa 10 verhalen die ik het beste vind. Dat is uiteraard een persoonlijke keuze. Ik let daarbij op originaliteit, taalgebruik, helderheid van de verhaallijn en opbouw. Daarna plaats ik de gekozen verhalen in de besloten redactiegroep en we kiezen gezamenlijk de drie verhalen die in de bundel worden opgenomen met toetstenming van de auteur. Een tip lees je verhaal nog eens kritisch door en let op spelling en interpunctie (ik zie nog verbeterpunten voor sommigen wat dat betreft). Kijk ook, of er zaken geschrapt kunnen worden die niet strikt noodzakelijk zijn voor de verhaalllijn. Na woensdag lees ik alle verhalen nogmaals door, zodat ik de laatste versie heb gelezen. De uitslag wordt woensdag 11 april bekend gemaakt. Bedankt voor jullie inzendingen Nel Goudriaan

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Nel, hartelijk dank voor je aanvullende info en tips. Ik heb nog één vraag; bij de opdracht staat 99 woorden als grens, is de interpretatie hiervan dat het verhaal ook niet minder dan 99 woorden mag bevatten?

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ton, als antwoord op je vraag: het verhaal mag, exclusief de titel, niet meer dan 99 woorden bevatten. Een paar woorden minder is geen probleem.Zeker niet wanneer het verhaal er beter door wordt.

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Nel, Leuk een dergelijk zorgvuldig proces :) Vraagje rondom: '...door en let op spelling en interpunctie...' Ik maak hieruit op dat, als het verhaal gekozen is, er geen wijzigingen in de spelling meer mogelijk is en je daarom afgewezen wordt dan wel niet geplaatst kan worden? Het gaat toch om het verhaal + leren?

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Darkvalley, Het verhaal is het belangrijkste en voor de bundel vindt er een eindredactie plaats. Alleen om een spelfoutje wordt een goed verhaal niet bij voorbaat terzijde gelegd. Er kunnen drie verhalen worden geplaatst. Daarbij wordt ook uiteraard ook gekeken naar zorgvuldig taalgebruik. Vandaar mijn advies je verhaal nog even na te lopen en de eventuele feedback te verwerken.

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De uitslag van wedstrijd #187 is bekend. Na overleg met de redactie zijn er de volgende winnaars: Een gedeelde eerste plaats voor: JanP. Meijers, Eigenzinnig https://schrijvenonline.org/forum/themaforums/wek… en Anton Pater, Ster https://schrijvenonline.org/forum/themaforums/wek… De tweede plaats is voor: gs Groen maar prachtig: https://schrijvenonline.org/forum/themaforums/wek… Een gedeelde derde plaats voor: EdwinChantalenq, Spijt https://schrijvenonline.org/forum/themaforums/wek… en kookaburra, Liftregel https://schrijvenonline.org/forum/themaforums/wek… Allen van harte gefeliciteerd. Jullie verhalen krijgen een plek in de bundel Kort en Prachtig. Voor correspondente daarover mail naar: nelkortprachtig@gmail.com De andere schrijvers hartelijk dank voor jullie bijdragen.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Janp Anton Gijs Chantal Remke Hartelijk gefeliciteerd met jullie prijs. :thumbsup:

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De uitslag van wedstrijd #187 is bekend. Na overleg met de redactie zijn er de volgende winnaars: Een gedeelde eerste plaats voor: JanP. Meijers, Eigenzinnig https://schrijvenonline.org/forum/themaforums/wek… en Anton Pater, Ster https://schrijvenonline.org/forum/themaforums/wek… De tweede plaats is voor: gs Groen maar prachtig: https://schrijvenonline.org/forum/themaforums/wek… Een gedeelde derde plaats voor: EdwinChantalenq, Spijt https://schrijvenonline.org/forum/themaforums/wek… en kookaburra, Liftregel Allen van harte gefeliciteerd. Jullie verhalen krijgen een plek in de bundel Kort en Prachtig. Voor correspondente daarover mail naar: nelkortprachtig@gmail.com De andere schrijvers hartelijk dank voor jullie bijdragen.
Geen link naar mijn 'Liftregel'...? :crybaby:

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Remke, excuses, de link naar jouw verhaal was weggevallen. Ik heb deze zojuist toegevoegd.
Kan gebeuren Nel. ☺ Maar ik zie 'm nog steeds niet... Zie ik iets over het hoofd? Oeps, nu tijd voor excuus van mij. Gevonden!

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Even gekeken of ik het met je eens ben, Nel. In de meeste gevallen wel. Gefeliciteerd, winnaars.