Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Schaduwschrijvers

Dit 'exclusieve' groepsbericht kreeg ik op hyves: Schrijvers verenigt u! Binnenkort opent SchaduwSchrijvers haar digitale deuren! Exclusief voor Hyvesleden: Publiceer jouw boek digitaal op SchaduwSchrijvers! Exclusief voor Hyvesleden geeft SchaduwSchrijvers de mogelijkheid om vóór de officiële opening jouw boek op de website te plaatsen. Laat Nederland kennis maken met jouw boek! Het publiceren op SchaduwSchrijvers is volledig gratis! Tijdens de officiële opening van de website worden er een hoop bezoekers verwacht, zorg dus dat jouw boek dan al op de website staat. (............) Maak natuurlijk promotie voor jouw boek, laat mensen weten dat jouw boek op SchaduwSchrijvers staat. Zorg dat je in de top 10 komt van meest populaire boeken! Kortom: Zorg dat je gezien wordt! Je weet nooit wie er meekijken, bijvoorbeeld uitgevers. (...........)

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Erg exclusief is de 'aanbieding' echter niet. Op hun site lees ik dat iedereen nu al een boek kan uploaden. logisch, want bij de start moet er natuurlijk iets staan. Beetje schreeuwerig vind ik het wel. Wat vinden we hier nou van? Is dit de laatste strohalm als je toch gelezen wilt worden en zelfs een POD je niet wil? Of doe je nu die moeite niet eens meer en zet je je boek lekker op een site waar iedereen het gratis mag lezen? Of is het een mogelijkheid om toch aandacht te genereren? Dat zelfs uitgevers de site bekijken zoals ze beweren, denk ik dus echt niet, dus dat vind ik een beetje gebakken lucht. Maar goed, moeten we hier blij mee zijn of niet? Dat vroegen we ons ook af bij de eerste POD-der. Ik weet het niet...

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik begrijp nog niet zo goed wat ze er nu mee willen. Een verzamelplaats voor gratis boeken? Ik begrijp dat je de hele inhoud erop kunt zetten. Hoe weten ze eigenlijk of dit een echt boek is? Een plaatje en wat tekst is zo te regelen. :confused:

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het lijkt mij dat alleen mensen hun boeken daar neerzetten, die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen...

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, dat vrees ik dus ook. Wat is de definitie van een boek, Ellis. Dat is toch ook alleen een beetje tekst en eventueel een plaatje erbij :confused:

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is een soort Relatieplanet voor boeken, lijkt me. Deze zin bij de uitleg voor hen, die willen meedoen, viel me vooral op (ik weer): "Maak duidelijk voor lezers waar het boek overgaat." Nou, dat lijkt me nu niet direct de bedoeling. :)

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat stom dat ze dan een hyves nemen. Krijgen ze ook niet eens inkomsten uit advertenties.

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Volgens mij had Dries, of de nieuwe Dido de link juist weggehaald Sietske. Hij stond namelijk in mijn bericht. Dus ik vrees dat dat als reclame wordt gezien. :confused: Misschien beter weer even weghalen? Nee, Micha, ze hebben niet een hyvespagina, maar benaderden mij via hyves.

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zie het niet helemaal. Als daar zoveel uitgevers rondlopen, dan zullen ze binnenkort ook wel barsten van de lezers. Ik volg de redenatie even he, ik zie het eerlijk gezegd nog niet meteen een doorslaand succes worden, maar ik kan me natuurlijk heel erg vergissen daarin. Maar als ze dan barsten van de lezers, die voor nop de boeken kunnen binnenhalen, waarom zouden de uitgevers die boeken dan nog eens een dure makeover geven en er een papieren versie van maken. Eerder nog komt de vraag waarom uitgevers op die site gaan zoeken naar boeken, als de bureaus nog vol liggen, ze blogs op hyves kunnen spotten en er om de haverklap wedstrijden en andere presentatiemomenten zijn, en ze al auteurs aan hun uitgeverij verbonden hebben. En als schrijver zou ik er een beetje bang voor zijn suf gespamd te worden. Voor pod uitgeverijen die een offerte geven waarmee je zelf onder hun vlag een boek kan uitgeven, is het prijsschieten op zo´n site. Voor de schrijver schiet dat ook niet op, die kan hij zelf ook wel vinden.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ow, wat gek dat dat als reclame wordt gezien? Je ms er plaatsen is gratis en zij verdienen niets aan de auteurs. Nou, ik lees het wel als ik een faux-pas begaan heb.

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het lijkt een beetje op digitale bookcrossing. Plaats een boek op internet zodat iedereen het kan lezen. Ach, reclame, als je iets wilt zoeken heb je de site toch snel genoeg via een zoekmachine gevonden, toch?

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Goedemiddag, Ik ben een van de oprichters van SchaduwSchrijvers en wil graag het een en ander toelichten n.a.v. jullie opmerkingen. Uitgevers krijgen wekelijks veel verschillende manuscripten opgestuurd. Het merendeel wordt ongelezen, of voorzien van minimaal commentaar, naar de schrijver teruggestuurd. De schrijver rest dan een aantal mogelijkheden om zijn boek aan de man te brengen: op eigen kosten laten drukken of, zoals steeds gebruikelijker wordt, via internet aanbieden. Dit kost auteurs veel tijd en geld. Veel manuscripten blijven daardoor op de plank liggen of verdwijnen uiteindelijk in de vergetelheid. SchaduwSchrijvers biedt de schrijver de mogelijkheid om toch in de bekendheid te komen door de uitgever en boekhandel uit het proces te halen. Schrijvers kunnen hun manuscripten gratis op de website van SchaduwSchrijvers plaatsen. Voor lezers is het een mogelijkheid om boeken van onbekende schrijvers gratis te downloaden. Na het lezen kunnen de lezers op de website hun oordeel geven over het boek door middel van het toekennen van een rating en het geven van een recensie. Zo krijgt een schrijver een idee hoe zijn of haar boek door objectieve lezers wordt beoordeeld. Wij zijn nog niet officieel gestart. Daarom hebben wij gekozen om via diverse fora en netwerksites (zoals Hyves) schrijvers te benaderen om alvast voor de start hun boek online te zetten. Er hangt geen commercieel idee achter, dus van spam naar lezers en/of schrijvers is geen sprake. Het doel is om onbekende schrijvers in contact te brengen met geinteresseerde lezers. Mocht je meer vragen of opmerkingen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. info@schaduwschrijvers.nl Met vriendelijke groet, SchaduwSchrijvers

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dus als ik het goed begrijp komen op deze site boeken die reguliere uitgevers niet willen hebben, en waarvan de schrijvers zelf er geen geld in wilt/durft te steken. Echt van hoge kwaliteit zullen deze boeken niet zijn denk ik dan?

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Mho, Ik weet niet of je dat zo kunt stellen. Wie bepaalt de kwaliteit van de boeken? Dat bepalen de lezers straks op de website. De twee redenen die jij aangeeft, hoeven natuurlijk niet de redenen te zijn waarom een schrijver zijn of haar boek niet uitbrengt. Met vriendelijke groet, SchaduwSchrijvers

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind het nogal dom dat je schrijvers een berichtje (laat) sturen die allang bij een uitgever zitten en waarbij de kans dus heel klein is dat zij op je oproep reageren. Het is nogal minachtend, eigenlijk. Blijkbaar heb je je doelgroep niet helemaal uitgestippeld en doe je maar wat in het wilde weg, of je bent te lui om de mensen die je aan wil schrijven eerst te filteren. Jij hebt straks een website met manuscripten die waarschijnlijk geen enkele redactie hebben gezien en die inhoudelijk waarschijnlijk ook weinig soeps zijn. Want als je iets goeds geschreven hebt, en er echt in gelooft, ga je natuurlijk niet je verhaal gratis op internet zetten (en nog het risico lopen dat iemand het jat ook). Nou ja, succes.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste MichaM, Ik snap eerlijk gezegd niet de negatieve benadering voor SchaduwSchrijvers voordat wij überhaupt goed en wel zijn begonnen. Wij zijn het platform begonnen om schrijvers en lezers bij elkaar te brengen. Wij laten de lezers bepalen wat goed is en wat niet. Met vriendelijke groet, SchaduwSchrijvers

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Micha brengt het recht voor zijn raap. Maar veel schrijvers zijn bang dat hun ideeen gestolen worden. Dat risico loop je wel als je een verhaal zomaar publiceert. En iemand die schrijft voor een uitgever wordt geacht dat verhaal bij zich te houden tot de uitgever het uit kan geven. Alleen zo wint hij de investering voor redactie en vormgeving terug. Niet te zeggen dat jullie niet alle succes verdienen, maar we zetten een paar vraagtekens bij de huidige opzet.

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Om eerlijk te zijn zou ik mijn Manus, mijn kind, niet zo gauw op jullie site plaatsen. Maar ik begrijp dat jullie ' hoop ' aan de mensen willen geven. Ik denk alleen niet dat het werkt.

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja. Je kunt ook op mijn punten ingaan en laten zien dat ik ongelijk heb. Waarom zou ik niet negatief of zoiets reageren? Je wil lezers en schrijvers van werk dat niet geschikt is voor publicatie bij elkaar brengen. Ik denk niet dat daar veel mensen op zitten te wachten, om genoemde redenen. Waarom denk jij dat het zo'n succes gaat worden?

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een serieuze schrijver stopt zomaar een paar jaar in een manuscript. Dat dit vaak geen uitgever kan vinden is algemeen bekend. Maar om het dan maar voor iedereen online te zetten gaat ook mij te ver. Ik ben het dus helemaal met Micha eens. Het zullen de zeer getalenteerden zijn, die wij ook hier tegenkomen, die in drie maanden een manuscript van een paar honderd bladzijden kunnen schrijven die het zullen plaatsen. Met dat schrijftempo kun je immers weer een nieuwe roman beginnen. De rest ploetert voort en maakt hun werk beter, zodat het uiteindelijk een reguliere uitgever vindt. Toch ben ik wel nieuwsgierig wat er bij jullie te lezen zal zijn.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hun initiatief vind ik erg interessant. Het idee zoals dat wordt neergezet. Waarom vind ik dat? Ik hou bijvoorbeeld erg veel van gedichten. Ik lees makkelijk een gem. bundel per avond. Het is financieel gezien niet te bolwerken voor mij om 30 of 31 dichtbundels per maand te kopen. Ik heb op het internet verschillende websites gevonden waar je Ebooks gratis kunt downloaden. Daar zitten grote namen bij en een heleboel namen die ik niet ken. Het geeft mij de mogelijkheid om 1) veel gedichten te lezen 2) kosten te besparen 3) heel wat nieuwe schrijvers te leren kennen 4) als ik een dichter echt super vind - na het lezen van het Ebook - dan ga ik zoeken naar diegene. Via de bibliotheek of als het moet via een boekwinkel. Een ander punt is dat door de tijd heen een boel uitgeverijen gestopt zijn met het uitgeven van poezie of zich alleen nog maar richten op bloemlezingen of misschien alleen nog maar mainstream publiceren. Een boel mensen kunnen hun dichtbundel dus niet uitgeven via het reguliere kanaal. Dan blijven verschillende kanalen over. Eigen beheer, POD, of via zo'n kanaal. Is zeker geen verkeerd alternatief. Het aanbieden van een gratis downloadable Ebook kun je zien als een marketing tool. Het aanbieden van een dichtbundel via deze weg is iets waar ik al langer mee heb gespeeld. Een roman gaat me net te ver, maar theaterteksten, gedichten e.d. is niet eens zo een slecht idee. Uiteraard vind ik wel dat deze organisatie bepaalde kwaliteitseisen zou moeten stellen. Een goed geredigeerd product lijkt me wel het minste.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
[ ... ] 1. SchaduwSchrijvers biedt de schrijver de mogelijkheid om toch in de bekendheid te komen door de uitgever en boekhandel uit het proces te halen. [ ... ] 2. Na het lezen kunnen de lezers op de website hun oordeel geven over het boek door middel van het toekennen van een rating en het geven van een recensie. Zo krijgt een schrijver een idee hoe zijn of haar boek door objectieve lezers wordt beoordeeld. [ ... ]
Twee vragen heb ik. 1. Wat voor soort bekendheid is dat dan? Bekendheid bij wie? Wat voor prikkel gaat er van Schaduwschrijvers (overigens een mooie naam! :thumbsup: ) )uit, waardoor mensen deze manuscripten gaan lezen? 2. Of zelfs beoordelen? Over het algemeen reageren mensen zeer matig op bijvoorbeeld weblogs. Ik heb er al heel veel gezien, en goede ook!, maar er is niemand die de moeite neemt om erop te reageren. Wethouders, journalisten, amateur- en professionele schrijvers kunnen hun teksten desnoods gratis op internet plaatsen, maar zelden komt er een reactie op. Lezen = consumeren.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoe zit het eigenlijk met ebooks op deze site? Kan een ebook ook opgestuurd worden? (een soort van korte samenvattig voor een wat grotere versie die gewoon te koop is) Ik heb zelf een ebook geschreven en natuurlijk wil ik dat mijn (digitale) boek nog bekender word maar dit zou ik niet zomaar op een site plaatsen... maar wellicht mijn gratis versie weer wel. Verder vind ik het wel een goed initiatief. Het is een uitdaging denk ik. En van uitdagingen hou ik wel. Op zich denk ik niet dat deze site gericht is op mensen die niet aan de bak kunnen komen dus het maar zo doen. Ik geloof best dat er wat interesssante verhalen tussen kunnen staan. Het lezen (en schrijver) van verhalen / boeken is voor iedereen verschillend. Ik ben wel benieuwd hoe het zal gaan lopen! ================ En wat GRISEO zegt: ben ik het zeker mee eens! Zelf schrijf ik ook heel wat gedichten en verzamel alles om het ook als een (gratis) ebook uit te brengen. Mijn eerste ebook is dan niet gratis maar die wil ik kort samenvatten en gratis laten dowloaden. Mijn wil is om een - echt - boek uit te brengen... (wat natuurlijk een jarenplan is en wat niet zo gemakkelijk is, dat besef ik).... Alles wat mensen proberen wat betreft schrijven vind ik goed, waarom niet? denk ik dan..... ik heb het ook geprobeerd, met succes! Groetjes Isabel www.hyvesebook.nl wie niet waagt, wie niet wint!!!

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik kwam een mooie reactie tegen op het forum van schrijf.trouw.nl over dit onderwerp, waar ik echt achtersta. Ik heb ook met grote verbazing de reacties op dit forum zitten lezen: *reactie verwijderd, Ceridwen heeft gelijk - Dries*

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor alle duidelijkheid: de hautaine en arrogante forumdeelnemers bevinden zich op schrijf.trouw.nl en niet op dit forum toch? mij lijkt het dat iedere schrijver voor zichzelf kan beslissen of hij zijn werk gratis op het web wil zetten of niet. het ene filmpje op youtube is ook spectaculairder dan het andere.

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ow, nu zie ik het pas, het is niet Mikaletter die dit schrijft, maar Miranda van Dijk, die niet op dit forum zit maar op dat van Trouw. En mogelijk niet eens weet dat deze reactie hier staat, wat me op de gedachte brengt, mag dat eigenlijk wel, zo overkopieren? Miranda kan hier geen weerweerd bieden.