Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Uitgeven in eigen beheer. Kosten?

30 juli 2014 - 21:43
Waarschijnlijk is deze vraag al eerder voorbij gekomen, maar ik ben relatief nieuw op het forum, dus vind dat een foutje (of de luiheid dit op te zoeken) best geoorloofd is ;-). Na een wat mindere ervaring met een POD uitgeverij, ben ik dus een beetje naar het zoeken naar opties om; A. Hetzelfde boek uit te geven in eigen beheer. B. Wat ik nodig heb om een zo goed mogelijk product op de markt te brengen (want daar draait het uiteindelijk allemaal om) Nu kom ik dus uit op een redacteur, corrector, marketeer, vormgever en iemand die eventueel de PR kan doen. Allemaal zaken waar ik in mijn ogen onvoldoende, geen weet van heb en daarom mijn 'product' niet toevertrouw aan mijn neiging de hand op de knip te houden. De mindere punten van de eerste uitgaven zijn nog redelijk te overzien, maar goed. Voor iemand die streeft naar een zo dicht mogelijke benadering van perfectie, straf ik hier mijzelf dus echt voor af. Maar het is niet hopeloos. Ik heb het geluk dat mijn eerst boek bestaat uit meerdere delen en ik dus de verkoop van nummer één op kan krikken met de eventuele verkoop van nummer twee. Heruitgave van beide boeken is in mijn ogen wel noodzakelijk. Ik heb dusdanig vertrouwen in mijn boek, dat ik denk dat deze meer potentie heeft en ik ben ook van plan er uit te halen wat er in zit. Maar nu dus mijn vraag (met Google kwam ik nog niet echt verder). Waar moet ik op rekenen, als ik besluit uit te geven in eigen beheer. Qua kosten en bijkomstigheden. Hoeveel boeken neem je bijvoorbeeld af als eerste druk? Alvast bedankt voor jullie vriendelijke/onvriendelijke/goedbedoelde/opbouwende antwoorden! Groetjes, Denise

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 juli 2014 - 22:24
Waarschijnlijk is deze vraag al eerder voorbij gekomen, maar ik ben relatief nieuw op het forum, dus vind dat een foutje (of de luiheid dit op te zoeken) best geoorloofd is ;-).
Ik denk dat de mods het hier niet mee eens zijn... En ik vraag me af waarom je van de forumleden verwacht dat zij de tijd en de moeite nemen om je vragen te beantwoorden als jij niet de tijd en moeite wilt nemen om te kijken wat er allemaal over Eigen Beheer is gezegd op het forum. Ik zou toch maar eerst de zoekfunctie gebruiken. En op je vragen valt sowieso geen eenduidig antwoord te geven. Je zult dus geen exacte getallen vinden (en zelfs al vind je ze, dan nog is de kans klein dat ze toepasbaar zijn op jouw situatie). Er zijn te veel variabelen. En ik denk dat als je zoveel wilt uitbesteden, je de kosten er niet echt uit zult halen. De kans is klein dat je genoeg boeken afzet om uit de kosten te komen (maar ik zeg niet dat het onmogelijk is ;)). Maar voor enige indicatie: gebruik de zoekfunctie.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 juli 2014 - 23:04
Alvast bedankt voor jullie vriendelijke/onvriendelijke/goedbedoelde/opbouwende antwoorden!
Onvriendelijk? Dat heb ik op SOL nog nooit meegemaakt.
Waar moet ik op rekenen, als ik besluit uit te geven in eigen beheer. Qua kosten en bijkomstigheden. Hoeveel boeken neem je bijvoorbeeld af als eerste druk?
Waar je beslist op mag rekenen is een enorme teleurstelling. Dát hangt natuurlijk af van je verwachtingen. Het zou dus nog erger kunnen zijn. De kunst van EB is, dat je - en dat is vreemd - het zelf mag beheren. Om iets zelf te beheren mag je jezelf proberen te leren wat een uitgever doet. Wat enorm helpt is een stukje Nieuwe-Hollandse mentaliteit afschudden. Roep de Oude-Hollandse VOC-mentaliteit weer op waar JPB om riep. Wat het je in eerste instantie zal kosten is tijd. Veel tijd. Extreem veel tijd. Onbetaalde tijd. Tijd in het zoeken naar die kennis die je nodig hebt. Je hebt niet echt een PC of SP nodig. Je mag het ook proberen met een postzegel-envelop-briefje. De zoekfunctie is op SOL helaas niet simpel. Over het uitgeven in eigen beheer is bijna niets te vinden. Wat ik wel lees in je oproep is de overtuiging die je hebt over de kwaliteit van je boek/boeken. Het aantal boeken dat je volgens mij beslist moet afnemen ligt ongeveer tussen de 10.000 en 20.000 boeken. Misschien wil jij de tijd nemen om die Chinese uitgever te vinden. Ik merk dat anderen die moeite niet nemen en de macht van zeer grote aantallen nog niet begrijpen. Neem rustig 10 jaar de tijd om die aantallen te verkopen. Inclusief inflatie en een volgende recessie die in 2024 begint is dit mijn beste inschatting die ik voor de toekomst, nu kan geven. Misschien ben ik de moderators net voor. Maar binnenkort is dit bericht waarschijnlijk gewist. Dis nooit meer iets zeggen wat duidt op mogelijk onvriendelijke feedback. aub :lol:

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
31 juli 2014 - 9:27
Eens met Mijre Gidet. Kom eerst zelf in actie, gebruik de zoekfunctie, er is een zee aan informatie, zoals de link van Mirandala ook al laat zien. En ook Yrret scoort punten, vooral wat betreft de factor tijd. Mijn voorstel: zoek de antwoorden op je vraag en publiceer ze hier in je eigen topic. Dan help je niet alleen jezelf, maar ook de forumleden. :thumbsup:

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 10:39
Ag, dames en heren. Jullie moeten me niet zo serieus nemen ;-). Natuurlijk weet ik wel hoe de zoekfunctie werkt, net zoals ik al avonden aan het googelen ben op antwoorden, maar kom nog steeds niet op een duidelijk antwoord. Waarschijnlijk is deze er ook niet, maar een 'soort van' indicatie zou handig zijn.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 15:52
Jullie moeten me niet zo serieus nemen ;-).
Serieusisme; nauw verwant aan depotisme van een TS die serieus genomen is.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 17:24
Haha, kennelijk waan ik mij teveel op het forum waar ik normaal gesproken actief ben. Mijn opmerking over de zoekmachine was een stukje sarcasme van mijn kant, om eventuele opmerkingen over 'Google' voor te zijn. Iets wat op dat forum nogal standaard is bij elke nieuwe vraag. Maar om het even helder te krijgen; Ik zoek dus vooral naar persoonlijke ervaringen betreffende de kosten rond het uitgeven in eigen beheer. De prijzen die ik vind op het internet zijn bijvoorbeeld gebaseerd op een pocketroman met wit binnenkantje bijvoorbeeld. En dan nog is het moeilijk enig inzicht te krijgen in bijkomende kostenposten. Promotie bijvoorbeeld. Iets wat je gedeelte prima zelf in de hand kan nemen, maar in mijn geval twijfel ik of dat verstandig is. Voordat ik dadelijk te boek sta als een zoekmachine-schuw persoon... Ik google mij al ik-weet-niet-hoelang suf! Maar voor iemand zonder enige weet van een dusdanig project, is het best lastig om te weten waar, waarnaar en wat je precies zoekt.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
31 juli 2014 - 17:57
Daarom is het zo goed om de link van Mirandala te volgen en te bestuderen wat er allemaal al geschreven is over uitgeven in eigen beheer op SO.

Tja

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
31 juli 2014 - 18:20
Als we jou niet serieus moeten nemen, verwacht je waarschijnlijk ook geen serieus antwoord.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 18:25
Dat heb ik ook zeker gedaan Thérèse! Ben heel blij met de link van Mirandale, kom er -hopelijk- wat verder mee. @ Tja: Ik heb 2 berichten hierboven al tekst en uitleg gegeven. Heb alles behalve de intentie dit nogmaals te doen. Ik ga daarom ook niet inhoudelijk in te gaan op uw post. Durf te vragen, denk ik altijd maar. Net zoiets als; durf te lachen.

Tja

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
31 juli 2014 - 18:34
Om de een of andere reden heb ik het gevoel dat je veel meer weet dan je voor doet komen. Lach er maar om.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 18:41
Als ik meer had geweten, dan had ik ook de moeite niet hoeven doen om het te vragen. Ik heb er totaal geen moeite mee mijn nek uit te steken, maar ook dat heeft dus zijn grenzen. Een vraag stellen waar ik het antwoord al op weet is er daar één van. Maar bij deze vat ik die opmerking op als een compliment. Uitgebreid lachen doe ik daar niet om, maar het tovert wel degelijk een glimlach op mijn gezicht. :-).

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 18:58
Uitgebreid lachen doe ik daar niet om, maar het tovert wel degelijk een glimlach op mijn gezicht. :-).
Daar ben ik blij om. Niet uitgebreid blij, maar voor een knorrepot als ik, is gewoon blij, al heel bijzonder.

Tja

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
31 juli 2014 - 19:53
Laten we dan gezamenlijk de buik maar schudden. :D Trouwens, je kunt bij verscheidene uitgeverijen veel vinden over eigen beheer. Vaak staan daar ook bedragen bij.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 20:26
Ik wil hier eigenlijk best wel serieus op ingaan. Zo nu en dan begeleid ik mensen die een non-fictie boek uit willen geven, al dan niet in eigen beheer. Ik begrijp niet heel veel van de fictiewereld qua uitgeven, daarin schrijf ik alleen maar. Maar hier is wat ik een beetje weet: Uitgeven in eigen beheer betekent dat je zelf ondernemer wordt. Je moet dus beginnen met een businessplan: hoeveel ga ik investeren en wat verwacht ik dan aan winst? Hoe simpel dit ook klinkt en hoe onaantrekkelijk het ook is, het is een prima vertrekpunt. Waar je voor uit moet kijken is dat je kijkt naar minima: wat kan ik met zo min mogelijk geld? Dat is heel vaak de tendens op fora als dit en dat dwingt een schrijver vaak in de armen van een risico- en succesloze POD-uitgever. Al je spaargeld investeren is natuurlijk ook niet slim. Dus: pak het aan als ondernemer. Elke euro die je investeert moet rendement opleveren. Het lijkt haaks te staan op het idee dat je een 'auteur' bent, maar het is essentieel: is er een doelgroep voor mijn schrijfsels. Wees niet bang om je zelf in een hokje te zetten. Als je het zelf niet weer, laat dan iemand anders het beoordelen. Onderzoek vervolgens jouw hokje. Wat zijn succesvolle boeken in jouw genre. Zijn er uberhaupt succesvolle boeken in dat genre en wat wordt gezien als succesvol? Je hebt in Nederland al een bestseller in de literatuur met een verkochte oplage van 2000+ hoorde ik laatst. Kan dat voor jou uit? Als ondernemer moet je misschien de beslissing nemen om je product aan te passen aan de vraag. Als er geen vraag is voor erotische cowboyverhalen, moet je misschien overstappen op een genre dat je iets minder ligt, zoals hypergeweldadige zeemeerminnenromans. Maar samenvattend: wat is succesvol in jouw genre, welke soort verhalen, welke lengte, welke onderwerpen, welke toon, etc. En wanneer is het succesvol: hoeveel exemplaren verkocht? Een belangrijk onderdeel van het ondernemer zijn is de marketing van je product. Daar ligt ook jouw meerwaarde als auteur. Uitgeverijen staan misschien minder dicht bij jouw doelgroep dan jij als schrijver. Jij moet er de boer mee op. Kijk wederom naar de manier waarop anderen het doen in jouw genre, praat met boekhandelaren, bibliothecaressen, journalisten, etc. Praat gewoon met heel veel mensen. Kijk dan hoe jij het boek bij je doelgroep onder de aandacht brengt: sociale media of gewoon een advertentie in een krant? Promotie op fantasybeurzen of een reclamevliegtuig boven Oerol? Eigen beheer is vaak het succesvolste door de creatieve en radicale marketingmethodes van de auteurs. Dan dus de financiën. Denk aan dat businessplan en gebruik alle info die je hebt. Hoeveel boeken denk je te gaan verkopen. Wees hier heel eerlijk in. Als jij denkt dat je er 1000 weg kan zetten tegen een reguliere prijs van pak hem beet 15 euro, ga dan aan het rekenen. Ga je de boeken via het Centraal Boekhuis verkopen zodat mensen het bij Bol en offline boekhandelaren kunnen bestellen? Dan hou je maar de helft van je verkoopprijs over. Doe je het helemaal zelf, dan heb je dus meer budget voor een webwinkel. Als ik dan reken met 1000 exemplaren keer 15 euro, dan heb je dus een begroting van 15000 euro. Hierin zitten alle kosten, waaronder jouw winst/loon. De kostenposten had je al genoemd. Ik denk dat je meer zelf moet doen dan dat je redelijkerwijs in kan huren. Inhuren van marketing is heel duur en niet gegarandeerd succesvol. Redactie is ook niet zaligmakend en hiervan lopen de prijzen ontzettend uiteen. Gelukkig staan drukprijzen wel redelijk vast. Voor een oplage van 1000 kun je uitgaan van ongeveer 2 a 3 euro per exemplaar. Dan heb je een pocket, maar als je even zoekt ook een gebonden editie voor. Dan heb je nog 12000 over voor de rest waaronder de dingen die je zelf doet. Je zou binnen die begroting ook kunnen kiezen voor een cursus. Ook leuk. Dit was een hele lap tekst over hoe je het dus aan de vraagkant aan kan pakken. Zal zo ook nog wel een lap tekst hier neerzetten over hoe je het met een beperkt budget kunt doen en dan andersom redeneren.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 21:15
Haha, kennelijk waan ik mij teveel op het forum waar ik normaal gesproken actief ben. Mijn opmerking over de zoekmachine was een stukje sarcasme van mijn kant, om eventuele opmerkingen over 'Google' voor te zijn. Iets wat op dat forum nogal standaard is bij elke nieuwe vraag. Maar om het even helder te krijgen; Ik zoek dus vooral naar persoonlijke ervaringen betreffende de kosten rond het uitgeven in eigen beheer. De prijzen die ik vind op het internet zijn bijvoorbeeld gebaseerd op een pocketroman met wit binnenkantje bijvoorbeeld. En dan nog is het moeilijk enig inzicht te krijgen in bijkomende kostenposten. Promotie bijvoorbeeld. Iets wat je gedeelte prima zelf in de hand kan nemen, maar in mijn geval twijfel ik of dat verstandig is. Voordat ik dadelijk te boek sta als een zoekmachine-schuw persoon... Ik google mij al ik-weet-niet-hoelang suf! Maar voor iemand zonder enige weet van een dusdanig project, is het best lastig om te weten waar, waarnaar en wat je precies zoekt.
Helemaal akkoord. Bijna bij elke vraag krijg je het antwoord. We hebben een zoekmachine. Precies of niemand dat ooit geprobeerd heeft.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 21:32
@15 Fantastische post, Streepjes, waarvoor TS in de handjes mag knijpen. Dit gezegd: "Hypergeweldadige zeemeerminnenromans". :thumbsup: & #17 Robby, ik kan me nog door jou gestarte vraag-topics herinneren waar jij goed geholpen bent. Je hoefde er niet voor de expertise te betalen, je kreeg antwoord en mensen gaven je onbezoldigd hun tijd en aandacht. Blijkbaar heb jij dat anders ervaren. Hoe zou dat komen, denk je?

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 21:41
@15 Fantastische post, Streepjes, waarvoor TS in de handjes mag knijpen. Dit gezegd: "Hypergeweldadige zeemeerminnenromans". :thumbsup: & #17 Robby, ik kan me nog door jou gestarte vraag-topics herinneren waar jij goed geholpen bent. Je hoefde er niet voor de expertise te betalen, je kreeg antwoord en mensen gaven je onbezoldigd hun tijd en aandacht. Blijkbaar heb jij dat anders ervaren. Hoe zou dat komen, denk je?
Excuseer? Voor de expertise betalen? Bij de meeste topics ben ik nauwelijks wijzer geworden. Meestal is het: gebruik de zoekmachine of dat kan je makkelijk zelf terugvinden. Ik denk dat de term forum hier heel anders wordt opgevat. Wat men hier aankaart klopt gewoon.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
31 juli 2014 - 22:23
@ # 15, goede post, behalve:
Ga je de boeken via het Centraal Boekhuis verkopen zodat mensen het bij Bol en offline boekhandelaren kunnen bestellen? Dan hou je maar de helft van je verkoopprijs over.
Dit klopt niet. Je kunt bij bol.com je boek aanbieden zonder dat het in het Centraal Boekhuis ligt. Dit kan topicstarter heel goed zelf uitzoeken op bol.com. Ook bij offline boekhandelaren heb je geen Centraal Boekhuis nodig. Ook dit kan topicstarter zelf uitvinden. Ook via de Zoekfunctie van dit forum, overigens. Wat betreft verkoopprijs en de helft ervan overhouden: die rekensom zou ik wel willen zien. Bovendien is de helft overhouden nog niet zo slecht, wanneer je alles meerekent, en 50% 'pure winst' hebt. Ik weet alleen niet of je met 'overhouden' winst bedoelt.
Bij de meeste topics ben ik nauwelijks wijzer geworden. Meestal is het: gebruik de zoekmachine of dat kan je makkelijk zelf terugvinden.
Dat kun je ook. Vragen stellen en gaan zitten wachten tot een ander de antwoorden opzoekt, is niet de manier waarop dit forum werkt. Wat heb je zélf gedaan om wijzer te worden? Overigens is dit niet on-topic.

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 22:38
@ # 15, goede post, behalve:
Ga je de boeken via het Centraal Boekhuis verkopen zodat mensen het bij Bol en offline boekhandelaren kunnen bestellen? Dan hou je maar de helft van je verkoopprijs over.
Dit klopt niet. Je kunt bij bol.com je boek aanbieden zonder dat het in het Centraal Boekhuis ligt. Dit kan topicstarter heel goed zelf uitzoeken op bol.com. Ook bij offline boekhandelaren heb je geen Centraal Boekhuis nodig. Ook dit kan topicstarter zelf uitvinden. Ook via de Zoekfunctie van dit forum, overigens. Wat betreft verkoopprijs en de helft ervan overhouden: die rekensom zou ik wel willen zien. Bovendien is de helft overhouden nog niet zo slecht, wanneer je alles meerekent, en 50% 'pure winst' hebt. Ik weet alleen niet of je met 'overhouden' winst bedoelt.
Bij de meeste topics ben ik nauwelijks wijzer geworden. Meestal is het: gebruik de zoekmachine of dat kan je makkelijk zelf terugvinden.
Dat kun je ook. Vragen stellen en gaan zitten wachten tot een ander de antwoorden opzoekt, is niet de manier waarop dit forum werkt. Wat heb je zélf gedaan om wijzer te worden? Overigens is dit niet on-topic.
Ik zit helemaal niet te wachten, maar wat nut heeft een forum als je geen vragen mag stellen? Wat krijg je als antwoord? Gebruik de zoekfunctie terwijl er vaak weinig over te vinden is. Wat hier werd opgemerkt is terecht en daar moeten we niet flauw over doen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn antwoorden zelf heb gevonden al was het niet op dit forum. Misschien toch iets om over na te denken? Eerst begreep ik de beperkte trafiek naar dit forum niet. Het wordt me nu wel duidelijker. En ik zeg dit niet om het forum af te breken. Enkel om het beter te kunnen maken.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 22:56
@ # 15, goede post, behalve:
Ga je de boeken via het Centraal Boekhuis verkopen zodat mensen het bij Bol en offline boekhandelaren kunnen bestellen? Dan hou je maar de helft van je verkoopprijs over.
Dit klopt niet. Je kunt bij bol.com je boek aanbieden zonder dat het in het Centraal Boekhuis ligt. Dit kan topicstarter heel goed zelf uitzoeken op bol.com. Ook bij offline boekhandelaren heb je geen Centraal Boekhuis nodig. Ook dit kan topicstarter zelf uitvinden. Ook via de Zoekfunctie van dit forum, overigens. .
Dat kun je ook. Vragen stellen en gaan zitten wachten tot een ander de antwoorden opzoekt, is niet de manier waarop dit forum werkt. Wat heb je zélf gedaan om wijzer te worden? Overigens is dit niet on-topic.[/quote] Ik snap bovenstaande tekst niet helemaal. Dus, omdat het op te zoeken is, is het het vermelden niet waard? Is dat de juiste mentaliteit om een gezellig, leerzaam forum te creëren onder de leden? "O, dit antwoord is een X aantal topics geleden al gegeven, dus daar maak ik mijn vingers niet aan vuil (Op zich best begrijpelijk. Als schrijver zijn je vingers een bijzonder waardevol bezit, maar toch.) Snap overigens dat bepaalde dingen prima op te zoeken zijn hoor! Ook op dit forum. Google en dergelijke even daarbuiten gelaten. Het maakt het alleen lastig als je niet weet waar je naar zoekt. Al met al moet ik je wel bedanken voor je bijdrage. Wist bijv. niet dat apart aanbieden aan Bol.com mogelijk was. En ik wil @15 heel erg bedanken voor zijn duidelijke uitleg! Hier kan ik wat mee en ik hoop, overige leden die de zoekfunctie WEL goed gebruiken ook ;-). Denk er trouwens eens aan wat voor een traffic dit voor het Schrijvenonline forum kan opleveren. Met mij, zijn namelijk talloze andere mensen die zoeken naar meer (duidelijke) informatie over (in dit geval) uitgeven in eigen beheer. en dankzij #15 zijn post, zijn hier meer mensen mee geholpen dan ik alleen.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 23:48
Andersom geredeneerd: je hebt een beperkt budget. Dan zeg ik heel snobistisch: begin er niet aan onder de 3000 euro. Probeer sponsoren te zoeken, want je bent nu eenmaal ondernemer, of probeer een crowdfund/voorverkoopactie. Probleem met kleine oplages is dat je dan veel meer voor het boek moet vragen. Je moet dan nog steeds bepalen hoeveel mensen je boek ongeveer gaan kopen. Voorverkoop wordt dan essentieel. Een businessplan blijft ook van belang, al is het maar voor de groei. Het kleine beetje geld dat je verdient zul je dan weer moeten investeren in steeds grotere oplages.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 23:54
@ # 15, goede post, behalve:
Ga je de boeken via het Centraal Boekhuis verkopen zodat mensen het bij Bol en offline boekhandelaren kunnen bestellen? Dan hou je maar de helft van je verkoopprijs over.
Dit klopt niet. Je kunt bij bol.com je boek aanbieden zonder dat het in het Centraal Boekhuis ligt. Dit kan topicstarter heel goed zelf uitzoeken op bol.com. Ook bij offline boekhandelaren heb je geen Centraal Boekhuis nodig. Ook dit kan topicstarter zelf uitvinden. Ook via de Zoekfunctie van dit forum, overigens. Wat betreft verkoopprijs en de helft ervan overhouden: die rekensom zou ik wel willen zien. Bovendien is de helft overhouden nog niet zo slecht, wanneer je alles meerekent, en 50% 'pure winst' hebt. Ik weet alleen niet of je met 'overhouden' winst bedoelt.
Het CB is gewoon een handig distributiekanaal waardoor je vanuit een magazijn direct alle boekhandelaren, zowel off- als online, kunt bedienen. Je kunt ze allemaal individueel benaderen, maar dat kost tijd, moeite, geld en soms willen boekhandelaren gewoon niet. Dat kan dus een deel zijn van wat je zelf gaat doen. Dat van die helft klopt helaas. De boekhandelskorting is voor reguliere boeken 42% en dan betaal je nog bemiddeling, lidmaatschap en verzending via het CB. Grofweg dus 50%. Hierin kun je dus als kleine zelfstandige wat winst halen.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
31 juli 2014 - 23:55
Denise, je hebt welgeteld 11 posts op je naam staan. Kijk even naar het aantal posts van de anderen, en ga ervan uit dat zij posten om te helpen en ervaring te delen. Dat archief, is door hén gevuld. En zodra een nieuw lid zelf actief gaat zoeken, aansluit met een nieuwe post bij een relevant archieftopic, is het resultaat - hopelijk - dat die zélf ook iets bij te dragen zal hebben, waar een ander weer wat aan heeft. Misschien is het een idee om het archief te zien als een bibliotheek, een encyclopedie. Maar dan een met interactie. Ook de jouwe, je lijkt me iemand die een interessante bijdrage zou kunnen leveren. :) En Robby, die antwoorden die je vond buiten het forum, heb je die al gedeeld? Dan hebben we er allemaal iets aan ;) Groetjes!

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
1 augustus 2014 - 0:09
Ik snap bovenstaande tekst niet helemaal. Dus, omdat het op te zoeken is, is het het vermelden niet waard?
Enerzijds inderdaad niet, want waarom zou je telkens herhalen wat al geschreven - en dus te vinden is? Verversen om de zoveel tijd is iets anders; informatie kan ook veranderen. Anderzijds juist wel. Meld wat je te melden hebt.
O, dit antwoord is een X aantal topics geleden al gegeven, dus daar maak ik mijn vingers niet aan vuil
Dat heeft niet met vuil maken te maken, maar SO beschikt over enorm veel informatie die vrij toegankelijk is. Draai het dus niet om, en doe je eigen huiswerk. Voor de rest: als je (nog) niet zo goed weet wat je wilt, zoals je schrijft in # 7, is het een goed idee om dat eerst uit te zoeken, te formuleren, en dan met gerichte vragen te komen - of te kijken wat SO daarover al 'op voorraad' heeft.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn antwoorden zelf heb gevonden al was het niet op dit forum.
Waarom laat je dat in de betreffende topics die je geopend hebt, dan niet even weten?

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 augustus 2014 - 0:11
Eerder noemden van die verstokte internetters dit 'eeuwig september', de tijd in de jaren 90 dat nieuwe studenten op de universiteiten kwamen en voor het eerst in aanraking kwamen met het wereld wijde web. Die nieuwelingen gingen dan allemaal dezelfde vragen stellen op fora, maakten dezelfde grapjes, het was dus een soort herhaling waar niemand op zat te wachten. Daar deden die oude lui altijd heel blasé en geïrriteerd over en daar had ik dan weer een hekel aan. Dus als iemand naar de bekende weg vraagt zal ik toch altijd proberen te helpen. Net als een echte leraar die ook ieder jaar hetzelfde moet vertellen en daar ook nog enige eer uit probeert te halen.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
1 augustus 2014 - 0:22
#27 Helpen is een ding, dat iedere frequente poster hier graag doet. Helpen kan op verschillende manieren. Iemand met een vraag, die al heel vaak gesteld - en beantwoord is, verwijzen naar al die info, leert de vraagsteller nog iets extra, dat een individueel antwoord niet leren kan: Deze vraag is al heel heel heel heel vaak gesteld. Wat zegt dat over uitgeven in eigen beheer? :!: