Start » De Schrijven Magazine Schrijfdag 2019

De Schrijven Magazine Schrijfdag 2019

Wil jij genoeg inspiratie opdoen voor een heel jaar schrijven? Kom dan naar de Schrijven Magazine Schrijfdag! De Schrijven Magazine Schrijfdag wordt zeer hoog gewaardeerd. Wat kun je verwachten? Workshops en lezingen van de allerbeste schrijfcoaches van Nederland. Én ontmoetingen met redacteuren en literair agenten.

Wat kun je verwachten op de Schrijfdag 2019?

 • 1. Geert Kimpen legt uit hoe je jouw boek laat opvallen en hoe je de pers haalt
 • 2. Renee Kelder geeft een workshop autobiografisch schrijven
 • 3Geertje Couwenbergh leert je een schrijfmethode waarmee je schrijfspieren traint en onafhankelijk wordt van inspiratie
 • 4. Judith Visser is bestseller auteur en Schrijven Magazine-columniste. Ze deelt haar tips om om met waargebeurd materiaal de slag te gaan. 
 • 5. Schrijfcoach Jowi Schmitz helpt je bij het verzinnen van personages die écht ontroeren.
 • 6. Sander Knol geeft een blik achter de schermen van de dynamische boekenwereld
 • 7. Ton Rozeman is schrijver van korte verhalen.
 • 8. Hoe kleurrijk zijn jouw teksten? Josha Zwaan legt haar schrijfproces en de totstandkoming van haar romans uit. 
 • 9. Ga op speeddate met o.a. Sander Blom (Redacteur Atlas Contact) / Hanca Leppink (Oud-uitgever Luitingh Sijthoff) / Maarten Carbo (De Boekenfluisteraar).

En nog heel veel meer: Netwerk met mede-schrijvers tijdens een gratis borrel. Ontmoet de gezichten achter Schrijven Magazine. Leer van elkaar én inspireer elkaar.

Bestel snel je ticket, want op = op!

BESTEL NU JE TICKETS!

Wij laten dit jaar de ticketverkoop verzorgen door Eventgoose.
Goed om te weten: abonnees van Schrijven Magazine profiteren van € 20 korting!
  Nog geen abonnee?

BESTEL NU JE TICKETS!

Line-up

Geert Kimpen / auteur van: De Prins van Filettino, Rachel, De geheime Newton
Renee Kelder / schrijver van o.a. Parttime-junkie
Geertje Couwenbergh
auteur en columnist
Judith Visser
bestseller auteur en Schrijven Magazine-columniste
Jowi Schmitz
/ schrijfcoach
Ton Rozeman / docent Schrijversvakschool
Josha Zwaan / auteur en schrijfdocent

Speeddates


Sander Blom
/ Redacteur Atlas Contact 
Sander Blom is uitgever Nederlandse fictie bij Atlas Contact. Eerder werkte hij bij Bert Bakker, De Bezige Bij, Contact, Prometheus en Querido. In 2008 trad hij opnieuw in dienst bij Contact.


Hanca Leppink / Oud-uitgever Luitingh Sijthoff
Een lange tijd is Hanca Leppink directeur-uitgever geweest bij Luitingh-Sijthoff. Bij Luitingh-Sijthoff was Hanca uitgever van onder andere Stephen King, Jill Mansell en Dan Bronw. Momenteel is ze lid van de Raad van Advies bij de Schrijversacademie

 

 

Maarten Carbo / De Boekenfluisteraar
Al sinds 1979 is Maarten Carbo werkzaam in het boeken vak. Hij begon als verkoper en vanaf 1993 werd hij redacteur en uitgever bij non-fictie uitgeverijen Contact en Kosmos. Hij heeft ook twee boeken geschreven, waarvan de eerste in 2012 uitkwam en de tweede in 2014.


Michelle Shanti / Uitgever ParisBooks
Naast dat Michelle Santi uitgever, auteur en schrijfcoach is bij Paris Books, geeft zij ook nog diverse schrijftrainingen tijdens de Schrijfweek van Geert Kimpen en ook op locatie. Ze heeft door de jaren heen al tientallen auteurs begeleid in het proces van boekidee tot uitgave.


Dorine Holman / Literair agent
Dorine Holman is literair agent, en organiseert culturele en literaire evenementen. In haar werk probeert zij ‘de mens achter de kunstenaars’ naar voren te halen. Met haar werk als literair agent werkt ze voor diverse internationaal bekende auteurs, zoals bijvoorbeeld Christine Otten en Frank Krake.Inanna van den Berg
/ Uitgever Ambilicious
Inanna van den Berg is mede-eigenaar van de uitgeverij Ambilicious. Samen met haar echtgenoot heeft zij Ambilicious opgestart. Bij Ambilicious gaat het niet om genre, maar om de passie van de schrijver.


 

Stefan Popa / Schrijver/schrijfcoach
Stefan Popa is half Nederlands en half Roemeens. Naast journalist is hij ook zelfstandig journalist en schrijfcoach. Stefan heeft vier romans gepubliceerd, en verschijnt soms als ‘Roemenië-expert’ in de media.Rob Steijger/ Redacteur
Rob Steijger is manuscriptredacteur. Hij is dus toegespitst op het redigeren van romans, thrillers en waargebeurde verhalen. Hij werkt op freelancebasis voor schrijvers en uitgevers. Hij is onder andere redacteur geweest voor uitgevers zoals HarperCollins Nederland, Hollands Diep en Luitingh-Sijthoff.


Femke Baljet / Schrijversvakschool Amsterdam
Femke Baljet is coördinator bij de Schrijversvakschool in Amsterdam. Zelf heeft zij ook aan de Schrijversvakschool gestudeerd. Verder heeft Femke artikelen geschreven en interviews gedaan voor NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Mind Magazine. Marlies Bonnike / agent/Editio
Marlies Bonnike is naast co-founder bij Editio ook woordvoerder en pr voor Amnesty International, commercieel directeur bij Quote media en oprichter van Punta est Media & Concepts. Ook heeft ze haar eigen adviesbureau op het gebied van pr, communicatie en advies. 


BESTEL NU JE TICKETS!

Wij laten dit jaar de ticketverkoop verzorgen door Eventgoose.
Goed om te weten: abonnees van Schrijven Magazine profiteren van € 20 korting!
  Nog geen abonnee?

Bestel nu je tickets, want op = op!

Begin je schrijfjaar goed, kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag op zondag 15 september in Theater De Omval in Diemen! Net als vorig jaar krijg je een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Ook kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, en er staan schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus bestel snel je tickets!

BESTEL NU JE TICKETS!

Wij laten dit jaar de ticketverkoop verzorgen door Eventgoose.
Wacht niet te lang, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!
Goed om te weten: abonnees van Schrijven Magazine profiteren van € 20 korting!
  Nog geen abonnee?

 • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
 • Waarom je niet moet wachten met je debuut
 • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
 • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
 • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
 • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
 • Interview met Simone van der Vlugt
 • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
 • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
 • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!