De Schrijven Magazine Schrijfdag 2019

**** De Schrijven Magazine Schrijfdag 2019 is uitverkocht! ****

Wil jij genoeg inspiratie opdoen voor een heel jaar schrijven? Kom dan naar onze jaarlijkse Schrijven Magazine Schrijfdag op zondag 15 september in Theater De Omval in Diemen! De Schrijfdag wordt zeer hoog gewaardeerd door bezoekers (rapportcijfer 2018: 8,3). Wat krijg je? Workshops en lezingen van de allerbeste schrijfcoaches van Nederland en Vlaanderen. Én ontmoetingen met redacteuren en literair agenten.

Schrijven Magazine Schrijfdag 2019
 

  • Geert Kimpen, schrijfcoach, inspirator en auteur van onder meer De Kabbalist, leert je hoe je opvalt met je boek.
  • Renee Kelder, schrijfcoach en auteur van het autobiografische De parttime-junkie, legt uit hoe ze haar levensverhaal op papier zette.
  • Publiekslieveling Geertje Couwenbergh presenteert haar nieuwe schrijfmethode, gericht op het trainen van je schrijfspieren. Inspiratie gegarandeerd!
  • Sander Knol is directeur/uitgever bij Xander Uitgevers, één van de succesvolste uitgevers van Nederland, hij gunt je een kijkje in zijn keuken!
  • Judith Visser. Ze deelt haar tips om om met waargebeurd materiaal de slag te gaan. 
  • Schrijfcoach Jowi Schmitz, onder andere verbonden aan de Schrijversacademie, vertelt hoe je personages creëert die écht ontroeren.
  • Ton Rozeman, schrijver en docent bij de Schrijversvakschool Amsterdam, geeft een interactieve lezing geeft over conflict en personages..
  • Hoe kleurrijk zijn jouw teksten? Josha Zwaan, auteur en schrijfdocent neemt je stap voor stap mee in het schrijfproces. 
  • En voor de vroege boekers: speeddates (1 per ticket) met o.a. Sander Blom (Redacteur Atlas Contact)/ Maarten Boers (literair agent) / Maarten Carbo (De Boekenfluisteraar).

**** De Schrijven Magazine Schrijfdag 2019 is uitverkocht! ****

Wij laten dit jaar de ticketverkoop verzorgen door Eventgoose.
Goed om te weten: abonnees van Schrijven Magazine profiteren van € 20 korting!
  Nog geen abonnee?

Line-up

Geert Kimpen / auteur van: De Prins van Filettino, Rachel, De geheime Newton
Renee Kelder / schrijver van o.a. Parttime-junkie
Sander Knol /  directeur/uitgever bij Xander Uitgevers, één van de succesvolste uitgevers van Nederland,
Geertje Couwenberghauteur en columnist
Judith Visserbestseller auteur en Schrijven Magazine-columniste
Jowi Schmitz / schrijfcoach
Ton Rozeman / docent Schrijversvakschool
Josha Zwaan / auteur en schrijfdocent

Speeddates


Sander Blom
/ Redacteur Atlas Contact 
Sander Blom is uitgever Nederlandse fictie bij Atlas Contact. Eerder werkte hij bij Bert Bakker, De Bezige Bij, Contact, Prometheus en Querido. In 2008 trad hij opnieuw in dienst bij Contact.

Kelly Meulenberg / Schrijfcoach
Kelly Meulenberg helpt je een kort verhaal, roman of blog te schrijven waar je trots op bent. Ze is je stok achter de deur, helpt je in te zien wat je sterke punten zijn en leert je nieuwe technieken. Voordat ze als schrijfcoach begon, haalde ze een Master in Creative Writing aan de University of Edinburgh. 


 

Maarten Carbo / De Boekenfluisteraar
Al sinds 1979 is Maarten Carbo werkzaam in het boeken vak. Hij begon als verkoper en vanaf 1993 werd hij redacteur en uitgever bij non-fictie uitgeverijen Contact en Kosmos. Hij heeft ook twee boeken geschreven, waarvan de eerste in 2012 uitkwam en de tweede in 2014.

Michelle Shanti / Uitgever ParisBooks
Naast dat Michelle Santi uitgever, auteur en schrijfcoach is bij Paris Books, geeft zij ook nog diverse schrijftrainingen tijdens de Schrijfweek van Geert Kimpen en ook op locatie. Ze heeft door de jaren heen al tientallen auteurs begeleid in het proces van boekidee tot uitgave.

 


Maarten Boers / Literair agent
Maarten Boers is literair agent en bemiddelt tussen auteur en uitgever. Door zijn jarenlange ervaring bij verschillende uitgeverijen (Atlas Contact, Nieuw Amsterdam en Harper Collins) kan hij zijn auteurs optimaal van advies voorzien en in hun belang op zoek gaan naar de beste partij voor hun werk. Als eerste lezer van het manuscript herkent hij de potentie en de kern van het literaire werk. Hij ziet het als zijn taak om die potentie ten volle te benutten en het beste uit de uitgeverij te halen in het belang van de auteur. 


Inanna van den Berg / Uitgever Ambilicious
Inanna van den Berg is mede-eigenaar van de uitgeverij Ambilicious. Samen met haar echtgenoot heeft zij Ambilicious opgestart. Bij Ambilicious gaat het niet om genre, maar om de passie van de schrijver.

Stefan Popa / Schrijver/schrijfcoach
Stefan Popa is half Nederlands en half Roemeens. Naast journalist is hij ook zelfstandig journalist en schrijfcoach. Stefan heeft vier romans gepubliceerd, en verschijnt soms als ‘Roemenië-expert’ in de media.


 

Rob Steijger/ Redacteur
Rob Steijger is manuscriptredacteur. Hij is dus toegespitst op het redigeren van romans, thrillers en waargebeurde verhalen. Hij werkt op freelancebasis voor schrijvers en uitgevers. Hij is onder andere redacteur geweest voor uitgevers zoals HarperCollins Nederland, Hollands Diep en Luitingh-Sijthoff.

Femke Baljet / Schrijversvakschool Amsterdam
Femke Baljet is coördinator bij de Schrijversvakschool in Amsterdam. Zelf heeft zij ook aan de Schrijversvakschool gestudeerd. Verder heeft Femke artikelen geschreven en interviews gedaan voor NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Mind Magazine. 


 

Marlies Bonnike / agent/Editio
Marlies Bonnike is naast co-founder bij Editio ook woordvoerder en pr voor Amnesty International, commercieel directeur bij Quote media en oprichter van Punta est Media & Concepts. Ook heeft ze haar eigen adviesbureau op het gebied van pr, communicatie en advies. 

Marelle Boersma / auteur en schrijfdocent
Marelle Boersma is bestsellerauteur en schrijft aan een serie vertrek-thrillers. Sinds ruim tien jaar geeft Marelle schrijftrainingen en coacht aankomend auteurs. Er zijn onder haar begeleiding al tientallen auteurs gedebuteerd. Specialiteit: fictie en autobiografie. Initiatiefnemer van de ThrillerAcademie.

Rebekka Bremmer / auteur en schrijfdocent Querido Academie
Rebekka Bremmer (1977) studeerde Moderne Westerse Letterkunde en Latijns-Amerikaanse Literaire Studies aan de Universiteit Utrecht, waar ze afstudeerde op de romans van Javier Marías. Haar eigen romans Eb, De evolutie van een huwelijk en De maan danst op het erf van de doden zijn uitgegeven door Querido.  Bij de Querido Academie geeft zijn de cursussen Basis Creatief Schrijven 1 en 2.

**** De Schrijven Magazine Schrijfdag 2019 is uitverkocht! ****

Begin je schrijfjaar goed!

Begin je schrijfjaar goed, kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag op zondag 15 september in Theater De Omval in Diemen! Net als vorig jaar krijg je een dag boordevol inspirerende schrijfworkshops en lezingen over schrijven. Ook kun je je verhaalidee pitchen bij redacteuren van uitgeverijen, en er staan schrijfdokters klaar voor eerste hulp bij schrijfproblemen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus bestel snel je tickets!

**** De Schrijven Magazine Schrijfdag 2019 is uitverkocht! ****