Start » Nieuws » Spreker Schrijfdag: Josha Zwaan

Spreker Schrijfdag: Josha Zwaan

29 April 2019

Josha Zwaan (1963) is auteur en schrijfcoach. Ze debuteerde in 2010 met de roman Parnassia, die een bestseller werd. In 2013 volgde Zeevonk, en in 2015 verscheen Dwaallicht, een hoopgevende roman over leven met psychische problemen. Over de impact van een nierziekte op haar zoon en haar familie schreef Josha Zwaan in 2016 haar eerste non-fictieboek: Zijspoor. Zomer 2018 verscheen haar vierde roman Saturnusplein 3, een roman tegen de achtergrond van de Koude Oorlog, over het omslaan van liefde in onmacht en vervreemding. In januari 2019 verscheen haar tweede non-fictie boek: Emma wil leven, over de strijd van Emma tegen anorexia.  

Korte samenvatting workshop 

Bij elke roman die ik schrijf krijg ik van lezers te horen dat ze het verhaal als een film voor zich zien.  Hoe doe je dat toch? Is een veel gestelde vraag.  De sleutel zit hem in het gebruik van kleur en zintuigen.   Waarschijnlijk schrijf je veel en graag. Maar hoe kleurrijk zijn je teksten? Gebruik je kleuren en hoe gebruik je die dan? Kan kleur ook een metafoor zijn voor andere verschijnselen? En zijn er ook metaforen voor kleuren te bedenken?  In deze workshop tijdens de Schrijfdag vertel ik over mijn eigen schrijfproces en de totstandkoming van mijn romans. Daarna zet ik de deelnemers aan het schrijven. Uiteraard met een opdracht rond kleur.  

om je ook? Bestel jouw tickets!

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Spreker Schrijfdag: Ton Rozeman
- Spreker Schrijfdag: Judith Visser
- Spreker Schrijfdag: Geert Kimpen


Tags:
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN