Afbeelding

Beeld Shutterstock

Zo schrijf je een spannend verhaal

Schrijfcursus spannende verhalen schrijven.Hoe behoud je de aandacht de lezer? Je leert het in onze online schrijfcursus Spannende verhalen schrijven, met praktische oefeningen en feedback van thrillerauteur en schrijfdocent Lupko Ellen.

De lezer op het puntje van zijn stoel

De schrijver van een spannend boek wil de lezer zo ver krijgen dat hij maar blijft lezen. Maar hoe doe je dat? In deze online cursus wordt ingegaan op diverse aspecten, technieken en inzichten op het gebied van spannende teksten. Van tijdsverdichting tot cliffhangers, van filmisch schrijven tot spannende locaties zoeken. Verder zal er veel worden ingegaan op de psychologie van de karakters en op het combineren van verschillende spanningselementen.

Verloop van de cursus

  • Deze online cursus is opgedeeld in vier lessen. Na aanmelding en betaling krijg je de eerste les opgestuurd (pdf).
  • Iedere les staat vol voorbeelden en schrijfoefeningen waarin een ander deel van het schrijfproces centraal staat. Een les wordt afgesloten met een eindopdracht die je mailt naar de schrijfdocent. Hij geeft feedback en stuurt je de volgende les.
  • Het geheel wordt afgesloten met een eindopdracht en een uitgebreid rapport over jouw schrijfstijl en suggesties voor volgende stappen om je talent verder aan te scherpen.

Geïnteresseerd? Meld je nu aan voor deze schrijfcursus.

Schrijfdocent Lupko Ellen

Lupko Ellen is auteur van drie veelgeroemde thrillers en schrijfdocent aan de Schrijversvakschool Groningen. Ellen debuteerde in november 2006 met de literaire thriller Moddergraf. In mei 2009 verscheen de tweede roman over hoofdpersoon Ludde Menkema, Wraaktocht. Het slot van deze thrillertrilogie, Herenboer, verscheen in januari 2011 en stond op de shortlist van de Gouden Strop.

Goede en betaalbare schrijfcursussen

Schrijven Online Academie biedt een uitgebreid aanbod aan schrijfcursussen, van spannende verhalen en conflict in scènes tot reisverhalen en autobiografisch schrijven. Breng ook je technische taalvaardigheden weer op peil met onze online trainingen.

Techniek

Service