Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie!

Schrijven Online AcademieInspirerende schrijfcursussen!

Schrijf je nu in voor een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie. Goed én betaalbaar. Voor beginners en gevorderden. Met inspirerende opdrachten en leerzame feedback van ervaren en professionele docenten.

✅ Inspirerende cursussen die je gewoon vanuit huis kan volgen.
✅ Schrijf en leer in je eigen tempo.
✅ Les van zeer ervaren schrijfdocenten.
✅ Uitgebreide feedback.
✅ Korting voor abonnees van Schrijven Magazine.
✅ Korting voor leden van Schrijven Magazine Plus.

Cursusaanbod FAQ Reviews Schrijf je in


Afbeelding

Ontdek de schrijver in jezelf. Lees Schrijven Magazine.

Schrijf je nu in!

Zit je barstensvol inspiratie, maar lukt het je maar niet om je verhaal of gedicht op papier te krijgen? Ben je al jaren bezig met een roman, maar is het einde nog steeds niet in zicht? Hoor je van iedereen dat je prachtig schrijft, maar heb je zelf het idee dat je nog veel kunt leren? Schrijf je nu in voor een online schrijfcursus van de Schrijven Online Academie!

Altijd een schrijfcursus die bij jou past

Omdat wij zo'n breed aanbod van schrijfcursussen hebben, vind je altijd een cursus die bij je past. Of je nou beginner bent of gevorderde, en of je hart nou bij literaire romans of kinderboeken ligt of bij non-fictie of poëzie. Je gaat meteen creatief aan de slag met inspirerende opdrachten en krijgt leerzame feedback van onze ervaren en professionele docenten. Dus waar wacht je nog op?

Ook fijn: onze schrijfcursussen zijn zeer betaalbaar. In een standaardcursus investeer je  slechts € 109,- (€ 90,- voor Plusleden en abonnees van Schrijven Magazine) en in een uitgebreide cursus investeer je € 159,- (€ 135,- voor Plusleden en abonnees van Schrijven Magazinem.u.v. de workshop van Geertje Couwenbergh die kost € 185,- (€ 170,- voor Plusleden en abonnees van Schrijven Magazine)

Cursusaanbod FAQ Reviews Schrijf je in


Populairste cursussen

 1. Ontdek je schrijftalent. Docent: Lotte Petersen
 2. Lust in je leven door schrijven. Docent: Geertje Couwenbergh *met nieuw materiaal
 3. Journalistiek voor beginners. Docent: Igor Wijnker
 4. Personages, conflict, perspectief. Docent: Frans Stüger
 5. Schrijven voor kinderen. Docent: Jacobina Kunnen
 6. Bloggen. Docent: Igor Wijnker

Starten met schrijven

 1. Ontdek je schrijftalent. Docent: Lotte Petersen
 2. Lust in je leven door schrijven. Docent: Geertje Couwenbergh *met nieuw materiaal
 3. Ontdek je eigen stijl. Docent: Nadine van de Sande

Fictie

 1. Storytelling in 12 stappen. Docent: Mieke Bouma
 2. Schrijven in scènes. Docent: Mirjam Boelsums 
 3. Korte verhalen schrijven. Docent: Frans Stüger
 4. Personages, conflict, perspectief. Docent: Frans Stüger
 5. Schrijven: de basis. Docent: Edith Eri Louw

Non-fictie

 1. Journalistiek voor beginners. Docent: Igor Wijnker
 2. Reisverhalen schrijven. Docent: Brigitte Ars 
 3. Essays schrijven. Docent: Mirjam Boelsums
 4. Bloggen. Docent: Igor Wijnker
 5. Autobiografisch Schrijven. Docent: Lotte Petersen

Schrijven voor kinderen

 1. Schrijven voor kinderen. Docent: Jacobina Kunnen
 2. AVI kinderboeken schrijven. Docent: Bianca Mastenbroek

Andere genres

 1. Gedichten schrijven. Docent: Wilma van den Akker
 2. Fantasyverhalen schrijven. Docent: Edith Eri Louw
 3. Haiku's schrijven. Docent: Kathy Mathys
 4. Moderne boekmarkting. Docent: Esther Jacobs

Klik op één van de bovenstaande cursussen voor meer informatie of schrijf je meteen in!

Klik hier voor de algemene voorwaarden van onze cursussen en trainingen.

Cursusaanbod FAQ Reviews Schrijf je in

Vragen over de cursussen, tips of ideeën? Gebruik het contactformulier (categorie feedback).


Wat kun je verwachten van een schrijfcursus van de Schrijven Online Academie?

Heel veel! Elke online cursus bestaat uit vier intensieve lessen. Voor iedere les krijg je per mail uitgebreid cursusmateriaal toegestuurd (pdf). Het cursusmateriaal bestaat uit achtergrondinformatie (theorie) afgewisseld met oefeningen die je in je eigen tempo kunt maken. Met een les ben je ongeveer een dag bezig. Aan het einde van iedere les maak je een opdracht die je aan je docent mailt. Je docent leest wat je hebt geschreven en stuurt je commentaar en tips. Aan het einde van je vierde les, de slotles, krijg je bovendien advies over je sterke punten én de punten waar je nog aan kunt werken. Je kunt zelf bepalen wanneer je begint met een schrijfcursus. Het is wel de bedoeling dat je hem binnen een jaar afrondt. Meer weten? Kijk even bij de veelgestelde vragen.


Reviews van cursisten


"Heel erg bedankt voor je betrokken en doortastende leesrapport! Het helpt mij echt om weer even fris naar mijn verhaal te kijken."

"Er zijn zoveel online schrijfcursussen dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de Schrijven online Academie. Een echte aanrader. Mijn docent was zelf schrijver en wist veel van literatuur. Ik heb er veel van geleerd. Ook belangrijk: de cursus was zeer betaalbaar."

"De uitgebreide feefback van de docent vond ik erg fijn. En dat ik mijn eigen tempo kon bepalen."

"Helder cursusmateriaal waarin goede keuzes werden gemaakt, zodat de belangrijkste onderwerpen goed werden uitgediept. Het laatste hoofdstuk, met veel praktische tips, raadpleeg ik nog regelmatig. De oefeningen waren goed gekozen. Heel fijn was het accurate, professionele commentaar van de docent. Daar heb je als schrijver het meeste aan."

Kijk hier voor het complete aanbod schrijfcursussen en taaltrainingen van de Schrijven Online Academie.

Cursusaanbod FAQ Reviews Schrijf je in


Veelgestelde vragenDe schrijfcursussen van Schrijven online

Voor wie zijn de schrijfcursussen van de Schrijven Online Academie?

Zowel voor beginners als voor gevorderden. Je kunt schrijfcursussen volgen om te ontdekken welk genre je het beste ligt, om je eigen talent te ontdekken of om je techniek verder te ontwikkelen.

Hoe bepaal ik welke cursus het beste bij me past?

Je kunt kiezen voor meerdere invalshoeken. Genre (verhalen of gedichten), niveau (beginner of gevorderde), techniek (schrijven in scènes, ontdek je eigen stijl) of inspiratie (hoe zet je je verbeelding aan het werk). Begin je net met schrijven? Kies dan voor de cursus Ontdek je schrijftalent. Twijfel je of je het niveau aan kan? Bij al onze schrijfcursussen, past de docent de cursus aan op je niveau. Wil je leren hoe je een roman schrijft die je lezer scène voor scène meevoert naar het slotakkoord? Kies dan voor Schrijven in scènes.Wil je leren hoe je je jezelf van je remmingen bevrijdt, je onzekerheden leert kennen, zodat je ze kunt inzetten bij het schrijven? Dan kies je voor de cursus Lust in je leven door schrijven.

Ons volledige cursusaanbod vind je hier.

Hoe werkt een online schrijfcursus?

Zodra je betaling binnen is, krijg je via email je eerste les (pdf) toegestuurd. Die bestaat uit theorie, tips en oefeningen. Elke les besluit met een schrijfopdracht. Die mail je naar je docent. Als je zijn of haar commentaar hebt doorgenomen, ga je verder met de volgende les. De cursus bestaat uit vier lessen, met iedere les ben je ongeveer een dag bezig. Aan het eind van de cursus krijg je een uitgebreid rapport met feedback en een onderbouwd advies. 

Hoe lang duurt een cursus?

Ervaring leert dat je met iedere les ongeveer een dag bezig bent. Maar je kunt zelf je tempo bepalen. We verwachten wel van je dat je de cursus een jaar na aanvang hebt afgerond. (Zie ook de algemene voorwaarden.)

Wat kost het?

Leden van Schrijven Magazine Plus en abonnees van Schrijven Magazine) krijgen korting! Zij investeren € 90,- (standaardcursus) of € 135,- (uitgebreide cursus). Anderen investeren € 109,- of € 159,-. Voor dat bedrag krijg je ontzettend veel: namelijk vier uitgebreide lessen (gemiddeld 1 dag per les), uitgebreid cursusmateriaal, feedback van je schrijfdocent op de 4 schrijfopdrachten die je maakt én een afsluitend advies!

Cursusaanbod FAQ Reviews Schrijf je in


Daarom volg je een online schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie

 • Omdat je de schrijfcursussen van de Schrijven Online Academie gewoon vanuit huis kunt volgen. In je eigen tempo. En je kunt beginnen wanneer je wil.
 • Omdat je schrijfles krijgt van zeer ervaren schrijfdocenten.
 • Omdat je heel veel feedback krijgt. Per schrijfcursus krijg je vier keer cursusmateriaal (pdf) toegestuurd dat bestaat uit theorie en schrijftips afgewisseld met oefeningen. Elk van deze vier lessen eindigt met een slotopdracht die wordt gelezen en becommentarieerd door je schrijfdocent. Als je je slotopdracht hebt ingeleverd krijg je bovendien een schrijfadvies waarin wordt ingegaan op je sterke en je verbeterpunten.
 • Omdat de schrijfcursussen van de Schrijven Online Academie je schrijftalent en je fantasie prikkelen.
 • Omdat je inspirerend cursusmateriaal krijgt boordevol schrijftips en schrijftheorie, sprekende voorbeelden en leerzame oefeningen.
 • Omdat je na afloop van de schrijfcursus advies krijgt over waarin je goed bent, waar je aan kunt werken en wat je vervolgmogelijkheden zijn.
 • Omdat de schrijfcursussen van de Schrijven Online Academie niet alleen goed, maar ook zeer betaalbaar zijn (vanaf € 90,-).

Kijk hier voor het complete aanbod schrijfcursussen en taaltrainingen van de Schrijven Online Academie.

Cursusaanbod FAQ Reviews Schrijf je in

Maak een keuze
Standaard workshops met feedback
Uitgebreide workshops met feedback
Workshops van Geertje Couwenbergh
Korting
Mijn gegevens
Aanhef
Gegevens ontvanger
Aanhef
Betaling

Voor de betaling ontvang je een factuur.