Afbeelding

De Tropische Schrijfwedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met Schrijversvakschool Paramaribo en Scriptplus.

Winnaar Tropische schrijfwedstrijd bekend

De winnaar van de Tropische schrijfwedstrijd is bekend.Iraida M. van Dijk-Ooft heeft de Tropische schrijfwedstrijd gewonnen met haar verhaal De Oogst. Bijna zoveel bewondering kreeg Bianca Nederlof met haar verhaal Antwoord op de tweede plaats. Eugene Ammann volgde hen op met het verhaal Dienblaadje op de derde plaats. Deelnemers, gefeliciteerd!

Daarmee wint Iraida een schrijfcursus van Schrijversvakschool Paramaribo, een Autovision AV-701 e-reader en een boekenpakket van de Schrijfbibliotheek. Gefeliciteerd! De verhalen uit de top drie zijn gepubliceerd op het forum van Schrijven Online. Lees ze hier.

Lees hieronder fragmenten uit het jurycommentaar op de top drie verhalen.

1. De Oogst van Iraida M. van Dijk-Ooft

Schrijft korte zinnen, maar weet dan toch duidelijk te maken dat er stilistische kracht achter zit. In kort bestek wordt een compleet verhaalgegeven uitgewerkt met een bijzondere wending en zelfs enige psychologische diepgang. Mooie authentieke stijl met goed gebruik van lokale dialoog. Zintuiglijk en gelaagd proza.

2. Antwoord van Bianca Nederlof.

Schrijft heldere, krachtige zinnen met oorspronkelijke wendingen. De schrijfster heeft je in een wurggreep. Prachtig hoe ze de kracht van het geschreven woord tegenover de vluchtigheid van het gesproken woord zet. Zonde van het ongeschreven woord in optima forma.

3. Dienblaadje van Eugene Ammann

Goed geschreven. Het verhaalgegeven is zeer gedurfd en dat moet beloond worden. Blijft je na lezing nog lang achtervolgen.

De verhalen van Lianne de Wilde en Sergio Bunsee behaalden ook de top drie van enkele juryleden. Zij verdienen dan ook een eervolle vermelding voor hun verhalen Zonde van het ongeschreven woord en Het ongeschreven woord (vierde en vijfde plaats respectievelijk).

De Tropische Schrijfwedstrijd werd georganiseerd door Schrijven Magazine/Schrijven Online in samenwerking met  Schrijversvakschool Paramaribo en Scriptplus. De juryleden bestonden uit Ruth San A Jong (schrijfdocente bij Schrijversvakschool Paramaribo), Frank Noë (hoofdredacteur Schrijven Magazine), Mirjam Boelsums (schrijfster schrijfdocente) en Michiel van Kempen (bijzonder hoogleraar West-Indische letteren aan de UvA).

Wij willen iedereen bedanken voor hun deelname aan de schrijfwedstrijd. De jury heeft met plezier de verhalen gelezen, die gevarieerd waren en een hoog niveau hadden.

Schrijfwedstrijden

Klaar voor de volgende wedstrijd? Neem dan een kijkje bij het overzicht van de schrijfwedstrijden op de nieuwe site van Schrijven Online, of doe mee aan de fantasy microschrijfwedstrijd van Schrijven Online en Martijn Lindeboom, organisator van de Paul Harland Prijs.

Bron

www.schrijvenonline.org/nieuws/tropische-schrijfwedstrijd