Start » Nieuws » Wie is wie in uitgeversland: Lemniscaat

Wie is wie in uitgeversland: Lemniscaat

20 Juli 2017

 LemniscaatLemniscaat heeft vele kinderboeken uitgegeven die inmiddels tot de klassiekers behoren, zoals Koning van Katoren van Jan Terlouw en Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman. Iets minder bekend is dat ze daarnaast ook romans voor (jong)volwassenen en non-fictie publiceren.

Fonds

In het fonds van Lemniscaat vind je kinder- en jeugdboeken voor alle leeftijden: prentenboeken (2+), kinderboeken (6-12), jeugdboeken (12+), sprookjes, en literaire YA. Criteria voor het uitgeven zijn niet alleen dat de verhalen goed geschreven zijn en passen bij de leeftijdsgroep; de uitgeverij zoekt ook altijd naar boeken die iets meer bieden dan alleen een spannend verhaal.

De non-fictie die Lemniscaat uitgeeft, gaat voornamelijk over filosofie, mens & maatschappij, psychologie, en opvoeding.

Geschiedenis

In 1963 werd Lemniscaat opgericht door het echtpaar Boele van Hensbroek. In eerste instantie waren zij vooral geïnteresseerd in opvoedkunde, en ze waren in de jaren zestig voortrekkers op het gebied van (ortho)pedagogiek, psychologie en filosofie. De stap naar 'pedagogisch verantwoorde' kinderboeken was snel gemaakt, en met groot succes: Lemniscaat was de eerste Nederlandse jeugduitgeverij die zich presenteerde op de internationale kinderboekenbeurs in Bologna, en talrijke boeken zijn in de loop der jaren bekroond met Gouden en Zilveren Griffels. Lemniscaat is gevestigd in Rotterdam en is tot op heden nog een onafhankelijke uitgeverij.

Meer weten? Kijk op de website van Lemniscaat.

Met de vele grote en kleine uitgeverijen die het Nederlandse taalgebied rijk is, valt het niet mee om als aanstormend talent je weg te vinden. Wij helpen graag een handje door in deze serie de belangrijkste spelers in uitgeversland aan je voor te stellen.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Wie is wie in uitgeversland: Das Mag
- 5 soorten humor die je kunt gebruiken in kinderboeken
- Drie tips om meer kans te maken op uitgeven
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Literair tijdschrift Alice, onderdeel van Schrijven Magazine

Stuur je allerbeste verhaal of gedicht in naar ons eigen literaire tijdschrift.

Meer informatie
Ook voor dichters: Schrijven Magazine

In ieder nummer van Schrijven Magazine interviewen we een dichter over het schrijfproces!

Word abonnee!
A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!