Start » Nieuws » Wie is wie in uitgeversland: Das Mag

Wie is wie in uitgeversland: Das Mag

13 Juli 2017

 Das MagEen grote uitgeverij is Das Mag niet, maar wel een opvallende. De uitgeverij is in 2015 opgericht vanuit het literaire tijdschrift Das Magazin, met de missie: minder boeken uitgeven met meer aandacht.

Fonds

Het fonds van Das Mag is dus nog niet erg groot, maar de uitgeverij heeft al wat grote successen op zijn naam staan, zoals Het smelt van debutante Lize Spit. Andere schrijvers in het fonds zijn bijvoorbeeld Maartje Wortel en Jelle Brandt Corstius.

Geschiedenis

In 2011 werd het literaire tijdschrijft Das Magazin opgericht door Toine Donk en Daniël van der Meer. Het eerste nummer verscheen in september van dat jaar, gefinancierd door crowdfunding, en ook nu nog verschijnt het blad vier keer per jaar. Verder organiseert Das Magazin allerlei literaire evenementen zoals het Das Mag Festival. In het najaar van 2015 zag Das Mag Uitgevers het levenslicht.

Meer weten? Kijk op de website van Das Mag.

Met de vele grote en kleine uitgeverijen die het Nederlandse taalgebied rijk is, valt het niet mee om als aanstormend talent je weg te vinden. Wij helpen graag een handje door in deze serie de belangrijkste spelers in uitgeversland aan je voor te stellen.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Wie is wie in uitgeversland: Luitingh-Sijthoff
- Hoe weet je of je manuscript goed genoeg is voor een uitgeverij?
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!