Start » Nieuws » Wie is wie in uitgeversland: Luitingh-Sijthoff

Wie is wie in uitgeversland: Luitingh-Sijthoff

6 Juli 2017

 Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff is niet weg te denken uit het Nederlandse uitgeverslandschap. Hier vind je een breed palet aan boeken: romans, thrillers, fantasy, non-fictie en kinderboeken. Er zijn veel grote internationale namen in het fonds te vinden, zoals Dan Brown en George R.R. Martin, maar ook Nederlandse auteurs zoals Floortje Zwigtman en Marlies Slegers.

Fonds

Het fonds van Luitingh-Sijthoff is gericht op een breed publiek. Er worden zowel commerciële als literaire romans uitgegeven, van internationale bestsellerauteurs als Jill Mansell tot Nederlands verteltalent als Marcel Vaarmeijer. De non-fictie bij Luitingh-Sijthoff laat zich niet beperken tot vaste inhoudelijke thema's, en dat is te zien in de uitgegeven titels, met onderwerpen als ABBA, darmen, en gezonken piratenschepen. Rode draad is de voorkeur voor non-fictie die leest als een verhaal. Sinds 2015 geeft Luitingh-Sijthoff ook kinder- en jeugdboeken uit, zowel fictie als non-fictie.

Op het gebied van fantasy is Luitingh-Sijthoff misschien wel de belangrijkste speler op de Nederlandse markt. Niet alleen vind je hier genregrootheden als Terry Goodkind en George R.R. Martin, maar ook succesvolle Nederlandse auteurs als Adrian Stone en Thomas Olde Heuvelt. Ook heeft de uitgeverij een rijke traditie van thrillers, met grote auteurs als Dan Brown en Stephen King. Van psychologische suspense tot actie en avontuur: als het maar onmogelijk is om het boek weg te leggen.

Geschiedenis

Al vanaf het moment dat A.W. Sijthoff's Uitgeversmaatschappij werd opgericht in 1851, werd de uitgeverij gekenmerkt door een gevarieerd fonds. Hetzelfde gold voor Uitgeverij Luitingh (opgericht in 1947), dus het is niet verbazingwekkend dat die koers werd voortgezet na de fusie in 1989.

Meer weten? Kijk op de website van Luitingh-Sijthoff.

Met de vele grote en kleine uitgeverijen die het Nederlandse taalgebied rijk is, valt het niet mee om als aanstormend talent je weg te vinden. Wij helpen graag een handje door in deze serie de belangrijkste spelers in uitgeversland aan je voor te stellen.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Wie is wie in uitgeversland: Ambo|Anthos
- 7 (andere) redenen waarom uitgevers je boek afwijzen
- Schrijven Magazine presenteert: literair tijdschrift Alice
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!