Afbeelding

bron Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #243

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches. 

 

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Katja de Vries, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller.  Lees hieronder de 243ste opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen. Iedereen kan meedoen!

Schrijfopdracht #243 - De tijdreis

Door schrijfcoach Mike van Holsteijn

Het verleden heeft iets magisch. Misschien doordat het onmogelijk is door de tijd te reizen en het verleden te onderzoeken. De geschiedenis is natuurlijk nooit precies zoals het in de boeken staat, want boeken (ook non-fictie) hebben altijd iets subjectiefs, worden altijd met een bepaalde bril op geschreven.

De opdracht

Deze keer heb jij de bril op. Je hebt een tijdreismachine uitgevonden en mag kiezen waar je naartoe gaat. Schrijf een verhaal van 300 woorden waarin je terug in de tijd reist en een belangrijke historische gebeurtenis bijwoont

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de auteur

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het eerste jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij uiteindelijk de kant van de letterkunde op wil gaan.

Bron foto: Pixabay