Afbeelding

Bron: Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #241

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches. 

 

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Katja de Vries, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller.  Lees hieronder de 241ste opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen. Iedereen kan meedoen!

Schrijfopdracht #241 - Liegt 'ie/ of liegt 'ie niet? 

Door schrijfcoach Annette Rijsdam

Een onbetrouwbare verteller is misschien wel het leukste om te schrijven. Tussen de regels door kun je namelijk onthullen dat deze persoon niet zo eerlijk is als dat hij/zij zich doet voorkomen. Bijv. Een oma die beweert dat ze al haar kleinkinderen even lief en knap vindt, zelfs dat kind met dat rare brilletje en die snottebellen. Maar ondertussen datzelfde kind een goedkoop verjaardagscadeau geeft. 

De opdracht


Laat een personage een anekdote over zichzelf vertellen waarin wat hij zegt en doet niet helemaal overeenkomt. 

ca 500 woorden

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de auteur

Annette Rijsdam studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit Leiden, volgde een schrijfcursus bij Editio en een inleidende module bij de Schrijversacademie. Ze was een van de genomineerde voor de Editio debutantenprijs2018 en een aantal korte verhalen en gedichten zijn opgenomen in (wedstrijd)bundels of gepubliceerd online. Daarnaast schrijft ze ook gastblogs voor o.a. Schrijven online en Get Inspired By Books.