Afbeelding

Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #240

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches. 

 

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Katja de Vries, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller.  Lees hieronder de 240ste opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen. Iedereen kan meedoen!

Schrijfopdracht #240 - Elevatorpitch

Door schrijfcoach Katja de Vries

Jawel, aan elkaar geschreven - dit woord staat inmiddels in de Dikke Van Dale, met als uitleg:'bon­di­ge pre­sen­ta­tie van een on­der­ne­ming of haar pro­duc­ten, m.n. voor mo­ge­lijk geïn­te­res­seer­de fi­nan­ciers, klan­ten e.d.'Maar in deze opdracht nemen we het letterlijk: je hoofdpersoon stapt in een lift en komt zomaar opeens oog in oog te staan met iemand die hij of zij gewoon móét spreken, bijvoorbeeld:- degene die bij uitstek het verschil kan maken bij de verwezenlijking/verspreiding van een idee/uitvinding/.... - iemand bij wie hij of zij opeens ervaart dat liefde op het eerste gezicht echt bestaat Een heel andere invulling mag ook. 

De opdracht

Schrijf een tekst van rond de 300 woorden waarin je beschrijft wat er in die lift gebeurt. Ga ervan uit dat er veel verdiepingen zijn, dat de lift niet supersnel is, dat de twee hoofdpersonen beiden heel wat verdiepingen aan zich voorbij moeten laten gaan en dat er veel tussenstops zijn. Kortom: ze hebben (relatief gezien) de tijd. Het hoeft bovendien niet per se een succesverhaal te worden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de auteur

Katja de Vries is van huis uit taalkundige en heeft ruim twintig jaar ervaring als vertaler en revisor. Ze is momenteel werkzaam als Language Quality Specialist en is tevens actief als literair vertaler uit het Italiaans en het Engels. Ook doet zij redactie- en persklaarmaakwerk en schrijft ze boekverslagen voor diverse literaire uitgeverijen. Creativiteit en precisie zijn haar belangrijkste aandachtspunten bij geschreven teksten: deze twee aspecten moeten niet om voorrang vechten, maar elkaar juist versterken.

Bron foto: Pixabay