Afbeelding

Bron Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #230

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Katja de Vries, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller.  Lees hieronder de 229e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen. Iedereen kan meedoen!

enge scene schrijvenSchrijfopdracht #230 - Maak het niet mooier dan dat het is

Door schrijfcoach Annette van der Meij

Dicht op de huid schrijven houdt in dat je de dingen laat zien zoals ze zijn. Dat kan in al hun schoonheid zijn, maar ook in hun gruwelijkheden. Dat geldt voor alle genres. Een onrealistisch erotische scene haalt de lezer uit een verhaal, maar een knullige moordscene doet een thriller ook geen goed.

Eigenlijk moet geweld, passie en angst je als schrijver net zo gewoon zijn als een gezellig bakje koffie, zonder dat het ongeloofwaardig wordt

Opdracht: Je staat in de douche, en je hoort een vreemd geluid in de slaapkamer. Wat is er aan de hand? Schrijf de scene af (max 500) en ga het extreme niet uit de weg. Maar.... houd het wel realistisch.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.

• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.

• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de coach

Annette van der Meij studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit Leiden, volgde een schrijfcursus bij Editio en een inleidende module bij de Schrijversacademie. Ze was een van de genomineerde voor de Editio debutantenprijs2018 en een aantal korte verhalen en gedichten zijn opgenomen in (wedstrijd)bundels of gepubliceerd online. Daarnaast schrijft ze ook gastblogs voor o.a. Schrijven online en Get Inspired By Books.