Start » Nieuws » ‘Van realistisch tot absurd, van hilarisch tot diep ontroerend’

‘Van realistisch tot absurd, van hilarisch tot diep ontroerend’

16 Februari 2015

‘Van realistisch tot absurd, van hilarisch tot diep ontroerend’ Rob van Essen won met zijn bundel Hier wonen ook mensen de eerste J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste Nederlandstalige korte verhalenbundel. Naast het prijzengeld van €4867 won hij ook het lievelingsboek van Maarten Biesheuvel.

De beste literaire korte verhalenbundel

De J.M.A. Biesheuvelprijs is een nieuwe, jaarlijkse prijs voor de beste literaire korte verhalenbundel van het voorgaande kalenderjaar. Het prijzengeld is volledig gefinancierd door middel van crowdfunding, om aan te tonen dat het onderbelichte literaire genre wel degelijk bewonderaars en liefhebbers kent. In totaal deden er 97 donateurs een bijdrage aan het prijzengeld.

De jury

De jury was zeer te spreken over het werk van Van Essen, over zijn rijke register aan personages en vertellingen: ‘Van realistisch tot absurd, van hilarisch tot diep ontroerend en zo nu en dan dit alles tegelijkertijd. Van Essen beheerst het verhalen vertellen tot in de puntjes, en dat mag gevierd worden,’ aldus de jury die bestaat uit Arjen Fortuin (recensent bij NRC Handelsblad), Esther Kuijper (producent en redacteur), Maarten Moll (recensent bij Het Parool), Roos van Rijswijk (schrijver) en Edith Vroon (redacteur en boekverkoper). 

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Schrijfboeken Maarten Carbo en Arie Storm: de winnaars zijn bekend!
- Fien Veldman winnaar schrijfwedstrijd Unplugged
- Winnaars van de Knausgård fotowedstrijd
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!